Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест за пътя през Кресненското дефиле

Снимка: БГНЕС, архив
Снимка: БГНЕС

Протест срещу избрания вариант на магистрала Струма за преминаването ѝ през Кресненското дефиле и превръщането на настоящия път там в еднопосочен организира "Инициативен комитет за спасение на Кресненското дефиле".
Днес от 17:00 часа в центъра на Кресна протестиращите отново ще поискат от управляващите и двете платна на магистрала Струма да бъдат изнесени далеч от дефилето. 


По публикацията работи: екатерина николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожар в района на връх Синаница в Пирин

Пожар гори в района на връх Синаница в Пирин планина. Той е възникнал в късния следобед. Директорът на НП Пирин, Росен Босненски. Утре сутринта служители на парка ще се отправят към мястото на инцидента. Местността е трудно достъпна, посочи кметът на община Сандански, Атанас Стоянов. Той потвърди първоначалната информация,че мълния е предизвикала пожара.

публикувано на 03.08.24 в 21:48

България отива на нови избори

България отива на поредни предсрочни избори. След продължила над 2 часа среща в парламента между представители на ИТН и ГЕРБ-СДС, стана ясно, че няма да бъде дадена подкрепа за кабинет с третия мандат.  По думите на депутата от ГЕРБ Деница Сачева, този парламент е фрагментиран, има 38 независими депутати, като това създава  риск за стабилността на..

публикувано на 03.08.24 в 15:01

Откриха заразени с чума животни близо до българо-гръцката граница

В Гърция откриха заразени с чума животни в района на Комотини, близо до границата с България. Атина забрани трансфера на овце и кози в страната. Случаите на чума по кози и овце се увеличават, съобщават санитарните власти. Положителни проби дадоха днес изследванията на животните в две животновъдни ферми до Комотини. Общо случаите в страната досега са..

публикувано на 03.08.24 в 14:13
Александър Джартов

В планините Славянка и Пирин ситуацията остава сложна

В граничната планина Славянка продължава да бъде тежка ситуацията, каза за Радио Благоевград главен комисар  Александър Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  "През последните 10 дни положихме много усилия за да изградим просеки, така че да спре пожарът да се разпространява. За съжаление вчера..

публикувано на 03.08.24 в 13:28

Овладян е пожарът в Малешевската планина

Хората от двете села, евакуирани  преди три дни, се връщат по домовете си, след като пожарът в планината е вече овладян.  „Пожарът в Малешевската планина не е действащ. Има още няколко огнища, които през следващите дни ще се следят“, каза областният управител Георги Динев. Ситуацията в Пирин планина над село Сенокос продължава да бъде..

публикувано на 03.08.24 в 12:42
Пожар в планината Славянка

Летателна техника на пожарите в планините Пирин и Славянка

Работим по всички пожари, съобщи тази сутрин директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград комисар Валентин Василев. Той посочи, че няма върхово горене и драстично разпространение на огъня.  Комисар Василев уточни, че има достатъчно екипи от цялата страна – общо 22 – на трите пожара...

публикувано на 03.08.24 в 10:29

Турнир по мини футбол започва в Земен

Турнир по мини футбол дава началото на едноседмичната програма, посветена на 50-годишнината от обявяването на Земен за град. Турнирът се организира под патронажа на кмета Михаил Златанов и със съдействието на ФК “Пирин” – Земен. Малки и големи фенове на най-обичания спорт в света ще имат възможност да премерят сили помежду си и да се борят за Купата на..

публикувано на 03.08.24 в 10:16