Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създават общинско предприятие за озеленяване в Радомир

Общинско предприятие ще отговаря за озеленяването и благоустройството в Радомир. Новата структура се създава с решение на местния Общински съвет по предложение на кмета Пламен Алексиев.

Подобряване на жизнената среда за населението и постигане на по-добра оперативност, ефективност и икономичност на работата, са в основата на създаването на новото предприятие. Наименованието му е „Общинско предприятие за благоустройство и озеленяване”, а предметът на дейност е  поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване, включително паркове, градини и други зелени площи, изграждане, ремонт и реконструкция на общински обекти и др. В предприятието ще бъдат ангажирани до 20 работници, трима администратори и директор.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Обучават членовете на секционните избирателни комисии в Перник

Започна обучението на членовете на СИК в област Перник. То се провежда по общини, като в най-голямата община - Перник обучението ще бъде в четири последователни дни - 30 и 31 май и 1 и 2 юни, съобщи Румяна Петрова, председател на РИК.  2080 души са ангажирани в секционните избирателни комисии в региона. Повечето от тях са участвали и в провеждането на..

публикувано на 28.05.24 в 13:33

"Информационно обслужване" е наела около 2000 души за изборите

След изборите 2 в 1 на 9-и юни фирмата "Информационно обслужване" ще обработи три пъти повече данни спрямо предходните парламентарни избори, за да може Централната избирателна комисия да обяви окончателните резултати. Двойно повече оператори ще боравят с данните, първо, в изчислителните пунктове в районните избирателни комисии, а после и в ЦИК, където..

публикувано на 28.05.24 в 13:29

Цветя за Георги Измирлиев – Македончето

С полагане на цветя в Благоевград бяха отбелязани 148 години от гибелта на видния революционер Георги Измирлиев – Македончето. В знак на почит пред бюст-паметника му, намиращ се на едноименния площад в областния център, глава склониха зам.-кметът по култура, спорт и туризъм Станислав Кимчев, зам.-областният управител Крум Аргиров, председателят на..

публикувано на 28.05.24 в 11:34

Изложба „За България с любов“

Новосъздаденото Сдружение „Млади Български Творци“ организира своята първа изложба в Банско. Авторите са подредили творбите си във фоайето на читалище „Никола Вапцаров“, където изложбата им ще остане до 7 юни. В присъствието на секретаря на Община Банско Иван Докторов и на много любители на изкуството, изложбата бе открита с кратко представяне на..

публикувано на 28.05.24 в 11:21

Черешов туризъм в Кюстендилско, за втора година овощари организират "Набери си сам"

В Кюстендилско, където започва кампанията по прибирането на плодовете, стартира и така нар. черешов туризъм, казаха земеделски производители. За втора година е обявена оферта от местни овощари - "Набери си сам". Всеки желаещ може да влезе в градината, да си набере сам от плодовете и срещу символична сума да си ги вземе за вкъщи. Миналата година в една..

публикувано на 28.05.24 в 11:18

Пожар в сградата на Община Кресна

Пожар пламна в сградата на Община Кресна. Около 09:44 часа е получен сигнал за възникнал пожар на третия етаж в сградата на общинската администрация, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград. Служителите на общината са евакуирани.  Към момента няма данни за пострадали хора. На място е екип на РСПБЗН-Сандански. Пътува и екип на..

публикувано на 28.05.24 в 10:32

Забавления и куклен театър за децата на Сандански

С разнообразни забавления и игри, децата на община Сандански ще отпразнуват своя празник – 1 юни. За празничния ден, приказните герои от Център за социална рехабилитация и интеграция и Център за обществена подкрепа, град Сандански са приготвили редица изненади за най-малките. Между 10:00 и 11:00 ч. в парк "Свети Врач" /полянката над езерото/,..

публикувано на 28.05.24 в 09:59