Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подписаха първите споразумения за саниране в Благоевград

Кметът Илко Стоянов подписа първите споразумения за саниране на многофамилни жилищни сгради в Благоевград
Кметът на Благоевград Илко Стоянов подписа първите 5 партньорски споразумения с представители на Сдружения на етажната собственост, които кандидатстват по програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради по Националния план за възстановяване и устойчивост.
„С огромно уважение искам да благодаря на целия екип на общинската администрация. През целия път, който извървяхме той беше плътно зад нас и ни помогна да преминем през всички бюрократични трудности“, каза по време срещата, която се проведе в кабинета на кмета един от представителите на сдруженията.
„Моето убеждение е, че за да постигаме някакви цели в тази община трябва да действаме като едно семейство, да работим заедно, а не непрекъснато да се противопоставяме, защото така ще имаме реален шанс да си създадем много по-добри условия на живот. Надявам се скоро да стигнем и до възлагане на обществените поръчки, вие да участвате в целия процес,  да виждате какво се случва и най-вече да осъществявате контрол при изпълнението. Смятам, че най-големият проблем при предходното саниране е, че нямаше надзор, в резултат на което е налице некачествено изпълнение. Сега ви обещавам контрол ще има“, каза от своя страна кметът Илко Стоянов и сложи подписа си под първите споразумения.
На срещата присъства и Мария Петрова, заместник-кмет по икономика, финанси и европейски проекти.
В Община Благоевград до момента има внесени 20 заявления от Сдружения на етажната собственост за кандидатстване по програмата за безплатно саниране, като общинска администрация напомня, че крайният срок за всички желаещи да се включат в процедурата е 10 май.
Специално сформиран екип от експерти на Община Благоевград осигурява необходимата информация и подпомага сдруженията, които срещат трудности при изготвянето на необходимите за кандидатстване документи.

По публикацията работи: екатерина николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Перник обяви обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване

Община Перник е обявила обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване с прогнозна стойност 15 млн. лв за три години. Дейностите ще се осъществяват по квартали, промишлени зони, вилни и селищни образувания и курортни местности и в останалите населени места в общината, като обхвата на дейността и обектите  ще се актуализират ежегодно.  Дейностите..

публикувано на 23.07.24 в 17:54

XVII Годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина

ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград е домакин на XVII конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. Мотото на конференцията  е „Образованието като грижа и ценност“. В Университетския център „Бачиново“ си дават среща 45 директори и учители в неделни български училища зад граница. „В програмата са включени теми, свързани с..

публикувано на 23.07.24 в 16:02

На среща между институциите беше обсъдена обстановката, свързана с пожарите, както и кампанията „Безотговорността е най-опасната искра“

На срещата, организирана от областния управител на Благоевград, присъстваха представители на всички възлови институции в областта, свързани с осигуряването на безопасността на хората, както и с опазването на природата в пожароопасния сезон.  Зам.-директорът на ЮЗДП – инж. Ваня Каменова, коментира актуалната обстановка за пожара, пламнал в Гърция...

публикувано на 23.07.24 в 15:49

Засега няма опасност пожарът да навлезе от Гърция в България

Тежката ситуация с пожарите в страната бе повод за проведената работна среща в община Благоевград с участието на представители от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП), Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБЗН), Регионалната дирекция по горите, областната администрация, кметове на населени места,..

публикувано на 23.07.24 в 15:41

Празник на моето село в Долно Драглище

Празникът е посветен на годишнината от Илинденско – Преображенско - Кръстовденското въстание от 1903 година - венецът на българското националноосвободително движение. В тази борба взимат участие и дават живота си за село Долно Драглище 29 въстаници. Потомците на храбрите въстаници ще преклонят глава в почит пред  делото им и ще поднесат..

публикувано на 23.07.24 в 15:02

Нужна е държавна подкрепа за българското образование в чужбина

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента, като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от организации на българи. Данните бяха обявени от Ваня Балчева, директор на дирекция "Образование на..

публикувано на 23.07.24 в 13:47

В Банско в знак на почит и незабрава: Венци и изложба за Вапцаров

В деня на смъртта на поета, пред неговия паметник на площада, носещ името му, се събраха  стотици жители и гости на Банско, за да почетат недописаната книга на живота му. Споменът за Никола Вапцаров беше озвучен с любимите му бански песни и с музика по негови стихове. В знак на почит и незабрава, кметът на общината Стойчо Баненски и..

публикувано на 23.07.24 в 12:28