Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Благоевград монтираха люлка за деца в неравностойно положение

 Комбинирана люлка везна е поставена на детската площадка пред НАП – Благоевград. Съоръжението е дарение от българската общност в Страсбург в рамките на кампания „Да играем заедно“, организирана по проект „Различните деца на България“.  

То е предназначено за деца със специфични потребности, като от едната му страна представлява платформа за инвалидни колички, а от другата има места за връстници на малчуганите в неравностойно положение.

За да бъде безопасна за ползване, Община Благоевград положи под съоръжението и висококачествена ударопоглъщаща настилка.

В същото време продължават дейностите по обновяване на детски площадки на различни места в областния център.

Община Благоевград апелира за отговорно отношение и опазване на съоръженията.


По публикацията работи: Спаска Зашева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Евакуираха жителите на две села в община Струмяни, заради пожара

Евакуираха 18 жители на село Кърпелево, като се подготвя и евакуацията на 100 жители на село Цапарево, в община Струмяни, съобщи гл. секретар на МВР  Димитър Кангалджиев. Продължава да гори горски масив, който е над 20 хиляди декара между селата Цапраево и Микрево.  Над 23 автомобила на "Пожарна безопасност и защита на населението“ работят за..

публикувано на 30.07.24 в 19:24

Пожар в района под Рилския манастир

Локализиран е пожарът в района под Рилския манастир, разразил се днес около обяд, съобщи говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка.  Огънят е възникнал между селата Бараково и Пороминово, като са засегнати повече от 40 дка.  Все още екипи на пожарната служба работят на място за потушаването на огъня.  Няма опасност за населението. 

публикувано на 30.07.24 в 17:47
Министерство на образованието и науката

МОН публикува резултатите от третото класиране за прием в гимназии след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от третото класиране за прием в гимназии след 7. клас.  Проверката става на сайта infopriem.mon.bg с входящ номер и идентификационен код.  Срокът за записване на класираните ученици в училищата e 31 юли и 1 август 2024 г.  На 5 и 6 август ще се приемат заявления за участие в четвърти..

публикувано на 30.07.24 в 17:12

Системата BG-Alert е задействана в района на Струмяни, където се развива огромен пожар

Предупреждение за евакуация издаде системата BG-ALERT за жителите на села в община Струмяни, първо в Каменица и Кърпелево, заради големия пожар, който избухна в района. В потушаването на огъня са се включили и хеликоптери, на терен са пожарникари и доброволци, съобщи по-рано кметът на Струмяни Емил Илиев:  "Фронтът, който е обхванал огънят е изключително..

публикувано на 30.07.24 в 15:28

Голям пожар край село Микрево

Голям пожар гори в района на село Микрево, община Струмяни.  Огънят е пламнал този следобед. От ЮЗДП казаха за Радио Благоевград , че гори горска територия.  Пожарът се вижда и от първокласния път Е-79.  Това е втори пожар в района. От системата BG-ALERT издадоха предупреждение за евакуация на село Кърпелево. Подготвя се евакуация на хора в селата..

обновено на 30.07.24 в 15:04

Ограничение на АМ “Струма” в посока Дупница

Временно движението при км 34 на АМ "Струма" в посока Дупница се осъществява в изпреварващата лента поради пътен инцидент. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”.

публикувано на 30.07.24 в 14:51

Поискана е помощ от въздуха за пожар край границата с РСМ

Пожар е избухнал в планината Малешево и се разпространява в посока към селата по границата с Република Северна Македония. Кметът на Струмяни Емил Илиев съобщи, че не терен има пожарникари и доброволци. Поискана е и помощ от въздуха. "Фронтът, който е обхванал огънят, е изключително широк. Вятърът, който духа в западна посока изключително утежнява..

публикувано на 30.07.24 в 14:19