Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПТП в района на село Буково

Снимка: архив

Временно движението по път II-19 Гоце Делчев - Банско в района на село Буково се осъществява двупосочно в една лента за движение поради ПТП. Трафикът се регулира от Пътна Полиция. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Благоевградчани прославят Божията майка

Днес отбелязваме един от най-големите християнски празници – Успение на Пресвета Богородица. Божията майка е почитана като покровителка на майчинството, жените и семейното огнище. В народната традиция празникът е известен като Голяма Богородица. Стотици благоевградчани изпълниха храма „Въведение Богородично“, за да запалят свещ за здраве и..

публикувано на 15.08.24 в 11:23

През юли БНР получи почти 400 писма от 19 държави

Здравейте, скъпи приятели! С радост съобщаваме, че след появата на  новите QSL-картички на БНР  получихме цяла лавина от писма. Само през юли те са почти 400! Най-активни се оказаха нашите потребители от Германия и Индия. "Винаги слушам вашите програми и редовно им се наслаждавам. Благодаря много за интересните ви предавания!" – пишат ни мистър Рейянш..

публикувано на 15.08.24 в 11:18

Издирват 42-годишен благоевградчанин

ОДМВР-Благоевград издирва Ивайло Щърбев на 42 години от гр. Благоевград. Мъжът е в неизвестност от 29.07.2024 година. Висок е около 160 см. и е със зелени очи, къса тъмнокестенява коса, нормално телосложение и нормална походка. Умоляват се всички, които имат информация за лицето да се обадят на тел.112, тел. 073 867 566 или в най-близкото полицейско..

публикувано на 15.08.24 в 10:57

Върви се към пълното потушаване на пожара в Славянка

Пожарът в планината Славянка, на българо-гръцката граница, е овладян от всички страни, върви се към окончателното му потушаване. Това каза за Радио Благоевград заместник областният управител на Благоевград Елхан Кълков. Той съобщи, че служители остават на терен, за да наблюдават локалните огнища, от гръцка страна огънят също е овладян. Кълков..

публикувано на 15.08.24 в 10:04

Веселин Вучков: Важно е кой ще е вътрешен министър, но не бива да се политизира системата

Не е работа на служителите на МВР от всички нива да изразяват конкретни политически възгледи кой да бъде в политическото ръководство на една институция, която е разположена в един демократичен правен ред на нашата родина". Това заяви пред БНР бившият вътрешен министър Веселин Вучков във връзка с полицейските протести. Той напомни процедурата по..

публикувано на 15.08.24 в 09:59

Депутатите изслушват министри за безводието в над 200 градове и села

Четирима служебни министри се очаква да бъдат изслушани днес в парламента заради безводието и водния режим в над 200 населени места в цялата страна.  По искане на БСП ще дадат обяснения министрите на околната среда и водите, на енергетиката, земеделието и храните и регионалното развитие и благоустройството. Кога да започне изслушването ще се уточнява..

публикувано на 15.08.24 в 09:25

Празнуваме Голяма Богородица

Празнуваме Голяма Богородица Успение на Пресвета Богородица, Успение Богородично или Голяма Богородица е един от най-големите християнски празници, честван еднакво и от православни, католици и от други християнски деноминации. Този ден е посветен на смъртта на Божията майка или на успението ѝ. Според преданието, на този ден апостолите се..

публикувано на 15.08.24 в 07:01