Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на полицията с нови пистолети

Заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев е връчил днес 15 пистолета „Валтер“ на служители от различни подразделения на Областната дирекция на МВР в Перник, съобщи регионалният говорител на полицията Венцислав Алексов. 

Пред състава на пернишката дирекция зам.-министърът е заявил, че това е поредната стъпка от процеса за осигуряване на по-добро оръжие и оборудване на състава от МВР. 

От полицията в Перник уточниха, че 15-те служители, получили новото оръжие са го заслужили с личния си пример, високия професионализъм и резултати в служебната си работата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

11 ОУ „Христо Ботев“ Благоевград изпрати седмокласниците

58 седмокласници, възпитаници на 11 ОУ „Христо Ботев“ Благоевград  получиха свидетелства за завършено основно образование. Тази година отличниците са 10. Четирима са пълните отличници, шест са с успех над много добър 5.50. „Имаме ученици, които показаха много добри резултати. Знаем, че можем и повече да постигнем“, сподели директорът на училището..

публикувано на 05.07.24 в 15:52
МБАЛ „Рахила Ангелова”

МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник е изправена пред кадрова криза

МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник е изправена пред кадрова криза заради готвената смяна на директора д-р Анатоли Митов. Пети лекар е подал оставка. Началникът на хирургично отделение д-р Симеон Станков, който е и зам.-директор на здравното заведение, е депозирал молбата си за напускане днес. Драмата в пернишката болница продължава. Продължават да валят и..

публикувано на 05.07.24 в 14:24

С носии на храмов празник в Докатичево

С венец от цветя и зелени клони 164-годишният храм ще посрещне потомците на село Докатичево и техните семейства, жители и гости на община Симитли  за тържествената света литургия, посветена на св. Неделя и водосвет с курбан. На 7 юли, храмът в село Докатичево, посреща своя най-голям празник „Рамото на св. Неделя“. Вдъхновител и организатор е..

публикувано на 05.07.24 в 13:50

Над 4000 участници на фолклорния конкурс "Пауталия"

С дефиле на участниците, днес от 16:30 часа, в Кюстендил започва Международният фолклорен конкурс "Пауталия", чиито организатори са Община Кюстендил, читалище "Братство 1869" и читалище "Пробуда 1961". Официалното откриване ще бъде от 17:00 часа, на сцена "Олга Борисова" на площад "Велбъжд", казаха организаторите. В трите фестивални дни на различни..

публикувано на 05.07.24 в 12:37

Смяна на съветници на ДПС в местния парламент в Кюстендил

Общинската избирателна комисия в Кюстендил заличи от списъка на избраните общински съветници Габриела  Стоянова, издигната от ПП "Движение за права и свободи", под №1 в листата и обяви за избран Христо Христов, който е под №3 в листата. Решението е от вчера, след постъпило писмо от председателя на Общинския съвет Димитър Велинов, с което той..

публикувано на 05.07.24 в 11:49

С над 30% се увеличават разходите на НОИ за болнични

Разходите на Националният осигурителен институт за болнични се увеличават с малко над 30%, съобщиха от Института. Причината е нарастване с 15 на сто на броя на боледувалите, както и увеличаване на доходите на осигурените. През първото тримесечие на тази година изплатените суми по болнични листове нарастват с близо 70 милиона лева спрямо същият период..

публикувано на 05.07.24 в 10:47

Само за 5 дни: 100 тежки катастрофи по пътищата ни – 9 загинали

Трима души са загинали, а 29 са ранени при 23 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани четири тежки и 24 леки ПТП-та, при които са пострадали четирима души. От началото на месеца у нас са станали 100 катастрофи с девет жертви и 119 ранени. От началото на годината са регистрирани 3328..

публикувано на 05.07.24 в 10:17