Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Мъж е настанен в болница с прободна рана

Мъж от София е настанен в болница с прободна рана в областта на корема. Предполагаемият извършител е задържан с полицейска мярка за до 24 часа.

Инцидентът е станал на 23 май вечерта в пернишкото село Рударци, в близост до местен магазин. Предполагаемият извършител е на 40 години и е с постоянен адрес – гр. Перник. Той и пострадалият са се познавали. Открит е ножът, с който най-вероятно е извършено деянието. 

Пострадалият мъж е настанен в реанимация с опасност за живота. Причините за случилото се са в процес на установяване. Започнато е бързо производство и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.


Вижте още

Почетоха паметта на Пети конен полк в Брезник

100- годишнината от построяването на Паметника на загиналите войници и офицери  от Пети конен полк в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война отбелязаха в Брезник.  Монументът е изграден през 1923 година в казармения район на полка по идея на на инициативен комитет и със средства, събрани чрез доброволни парични вноски. Паметникът..

публикувано на 08.06.23 в 17:44

В Кюстендил отбелязаха Международния ден на архивите

Държавният архив в Кюстендил награди традиционно дарител, приятел и читател на архива за 20022 година. Церемонията се провежда ежегодно по повод Международния ден на архивите. За читател на Държавния архив в Кюстендил беше награден проф. Симеон Йорданов от Националната спортна академия. Той посочи, че благодарение на архива, вече е почти готова..

публикувано на 08.06.23 в 16:55

В Банско: Спортът обединява учениците

Една спортна инициатива обедини учениците от гимназиалния курс на училищата в Банско, които избраха да я посветят на Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България – 2 юни. Футболните отбори на СУ „Неофит Рилски“, ПЛТГ „Никола Вапцаров“, ПГЕЕ и ГТ „Алеко Константинов” проведоха четири срещи, които се превърнаха в истински спортен празник и за..

публикувано на 08.06.23 в 16:04

Сандански е домакин на форума „От фермата до твоята трапеза“

На 10 и 11 юни Сандански се превръща в център на земеделието, културата и туризма. Градът е домакин на второто издание „От фермата до твоята трапеза“. В рамките на два дни Сандански ще „кипи“ от събития с богата културна програма, концерти, кулинарни демонстрации, детска анимация и огнено-театрални спектакли. Българският земеделец и продукцията..

публикувано на 08.06.23 в 15:54

Сборник събра занаятите от Македонския край

Регионалната библиотека ,,Димитър Талев” в Благоевград представя сборника „Народните художествени занаяти от Македонския край“. Той е дело на краеведите от региона.  “В него са включени  доклади от две конференции, които се проведоха през 2021 и 2022 година”, каза главният библиотекар Елза Кресничка. Преобладава дърворезбата. Два доклада има..

публикувано на 08.06.23 в 13:17
Новият кмет на кметство

Нов кмет на кметство "Църква" в Перник

Бившият кметски наместник на пернишките села Боснек и Чуйпетлово Борислав Велинов е новият кмет на едно от най-големите пернишки кметства „Църква”. До рокадата се стигна след като титулярът Радослав Динев подаде оставка. Борислав Велинов бе избран за кмет на кметство „Църква” на проведената днес сесия на ОбС в Перник. Кандидатурата му бе издигната от..

публикувано на 08.06.23 в 13:09

"Топлофикация Перник" с важна екологична стъпка

„Топлофикация Перник” ще направи важна екологична стъпка това лято, съобщи изпълнителният директор Чавдар Стойнев. Съвсем скоро се очаква да бъде произведен първият мегават топлинна и електрическа енергия от природен газ, а с това ще бъде поставено и началото на края на въглищната ера, твърдят от дружеството. С пускането в експлоатация на първите три..

публикувано на 08.06.23 в 11:52