Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Двама задържани за притежаване на наркотични вещества

Двама са задържани за притежаване на наркотични вещества в Радомир. Арестите са осъществени в условията на специализирана полицейска операция по противодействие, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотици.

Органите на реда проверили двама местни жители - мъже на 23 и 38-годишна възраст. Последвали претърсвания на обитаваните от тях жилища. У дома на по-младия са открити и иззети буркан, съдържащ суха зелена листна маса с тегло над 300 грама, сгъвка със същото съдържание и тегло около 3 грама, електронна везна и мелничка за трева. В жилището на по-възрастния е иззета суха зелена листна маса. При направените полеви наркотестове веществата са реагирали на канабис.

Двамата са задържани за до 24 ч. с полицейска заповед и са започнати бързи производства.


Вижте още

Почетоха паметта на Пети конен полк в Брезник

100- годишнината от построяването на Паметника на загиналите войници и офицери  от Пети конен полк в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война отбелязаха в Брезник.  Монументът е изграден през 1923 година в казармения район на полка по идея на на инициативен комитет и със средства, събрани чрез доброволни парични вноски. Паметникът..

публикувано на 08.06.23 в 17:44

В Кюстендил отбелязаха Международния ден на архивите

Държавният архив в Кюстендил награди традиционно дарител, приятел и читател на архива за 20022 година. Церемонията се провежда ежегодно по повод Международния ден на архивите. За читател на Държавния архив в Кюстендил беше награден проф. Симеон Йорданов от Националната спортна академия. Той посочи, че благодарение на архива, вече