Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Над 900 деца пеят и танцуват в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов откри Третия фолклорен фестивал „Шарено цвете“ в Благоевград. Над 900 деца на 26 и 27 май - петък и събота, ще пеят и танцуват на сцената на площад „ Г. Измирлиев “ в областния център.

Директорът на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Богдана Костадинова поздрави присъстващите.

Тази година проявата ще бъде и с международно участие. На сцената на площада ще се изявят и 50 деца от Република Северна Македония. А малчуганите бяха особено развълнувани и щастливи, че ще се качат на голямата сцена.

Всички участници във фолклорния фестивал, както и ръководителите на групите получават дипломи и статуетки, осигурени от Община Благоевград.Галерия

Вижте още
Румен Христов

Румен Христов: Не съм оптимист за съставяне на правителство

Конституционното право на президента е да връчи мандата за съставяне на кабинет, а не да коментира дали политическите формации ще намерят допирни точки да съставят правителство или не. Така председателят на СДС Румен Христов коментира в Благоевград думите на държавния глава, че след чутото от записите на партийно заседание на „Продължаваме..

публикувано на 29.05.23 в 20:56

Мария Гошева е новият председател на СДС - Благоевград

Мария Гошева е новият председател на СДС - Благоевград. Тя заяви, че ще работи за съживяването на политическата формация.  На предстоящите местни избори СДС ще се яви със самостоятелна листа за общински съветници в община Благоевград, стана ясно на пресконференцията, която ръководството на СДС на национално и местно ниво даде след края на..

публикувано на 29.05.23 в 20:32

Държавният глава: Вторият мандат за съставяне на правителство вече е дискредитиран

Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на акад. Николай Денков, излъчен като кандидат за министър-председател от втората по големина парламентарна група в 49-ото Народно събрание - "Продължаваме Промяната-Демократична България“. В името на запазването на остатъците от нормалност и доверие в политическата система, на..

публикувано на 29.05.23 в 18:09

Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Сдружение "Музите" откриват фотоизложба под надслов „Магията на Музите“

Фотоизложба „Магията на Mузите“ ще бъде открита на 30 май от 18.00 часа в сградата Младежки дом – Благоевград. В рамките на експозицията ще бъдат представени 30 фотографии, разкриващи най-пленителните моменти от международния младежки фестивал на изкуствата, носещ името "Музите". Изложбата представя и отразява най-красивите природни и исторически..

публикувано на 29.05.23 в 17:47
Крум Апостолов /в средата/

Изнесен урок по повод 2 юни на ученици в Брезник

Осмокласници от Брезник ще проведат утре /30 май/ изнесен урок по повод 2 юни - Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България. Те ще посетят село Сопица и ще изнесат кратка презентация за родения в селото четник от Македоно-одринското опълчение Крум Апостолов, съобщи Аниела Асенова- ръковидител на клуб „Приятели на историята”. За героя от..

публикувано на 29.05.23 в 17:07

Заградиха тревна площ при пл. „Георги Измирлиев“ в Благоевград

Заградителни ленти и колчета се появиха днес в тревната площ на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград. Мястото е точно срещу сградата на общината в Благоевград. Във връзка с постъпили множество запитвания и сигнали относно заградения с ленти терен от общината уточниха, че се касае за имот частна собственост. За същия няма одобрени..

публикувано на 29.05.23 в 16:10

„Цaрицата на чардаша“ отново след 32 години на благоевградска сцена

Блясък, емоция, музикална игра, танци, младост. Всичко това може да видите в оперетата „Цaрицата на чардаша“ от Имре Калман , която за втори път стъпва на благоевградска сцена.  Първата постановка на „Царицата на чардаша“ в Камерна опера Благоевград се е състояла на 19.01.1991, с гост-режисьор Стефан Трифонов и под майсторската палка на..

публикувано на 29.05.23 в 15:55