Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кочериново на протест

Жители на община Кочериново излязоха днес на протест, провокирани от лошото състояние на пътната инфраструктура в района. Те са решени и на крайни мерки, ако не бъдат чути от общинското ръководство. Протестиращите споделиха, че ще затворят пътя за Рилския манастир, тъй като проблемите не се свеждат само до състоянието на пътищата в общината. 

Протестът започна точно в 17 часа на пътя Бараково - Кочериново. Един от проблемните участъци в инфраструктурата на общината е именно на този път. 

Над 30 души изразиха недоволството си от общинското ръководство. Те нарекоха ситуацията "безхаберие от страна на кмета Иван Минков", който по думите им от години не решава належащи за жителите на общината проблеми, като състоянието на пътните настилки, уличното осветление, пътната маркировка и обособяването на достъпни за пешеходците тротоари.

Протестиращите се заканиха да продължат с протестите докато не бъдат чути.

В ефира на Радио Благоевград кметът Иван Минков заяви, че ще бъдат осигурени средства за ремонт на пътя Бараково - Пороминово, недоволните обаче се съмняват, че проблемите ще бъдат решени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Деца от Перник се обучават в Детско полицейско управление

18 деца от трети клас на  12 ОУ „Васил Левски“ в Перник ще се обучават в Детско полицейско управление. Занятията ще се провеждат в продължение на 2 години. По време на обучението учениците ще се запознаят с професията на полицая, ще научат как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства вкъщи, в училище и на улицата. Идеята е..

публикувано на 01.10.24 в 17:29

Областният управител Георги Динев проведе среща с ръководството на РИК-Благоевград

Областният управител на Благоевград Георги Динев проведе  работна среща, свързана с организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври 2024 г. На срещата бяха поканени представители на РИК – Благоевград, ръководители на териториалните звена, ангажирани в изборния процес – ОД на МВР, РД ПБЗН,..

публикувано на 01.10.24 в 14:56

Именит български фотограф с изложба в Благоевград

Петнайсет творби на световноизвестния български фотограф доц. Петър Абаджиев, от днес са в Благоевград. Фотосите са подредени във фоайето на общинската администрация, а поводът за гостуването е Международният ден на възрастните хора – 1-ви октомври. Да остарееш е привилегия, казва именитият български фотограф, доц. Петър Абаджиев. Той..

публикувано на 01.10.24 в 14:21

Откриха изложбата „Младежите на България в Европейското семейство“ в Благоевград

Изложбата „Младежите на България в Европейското семейство“  беше открита на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград. Нейният фокус е да насочи общественото внимание към младите хора. "На 10 пана на български и английски език изложбата представя сравнителни данни за младите хора от 16 до 29-годишна възраст в Благоевград, България и в държавите от..

публикувано на 01.10.24 в 12:44

Задържаха четирима души след спецакция в Пернишко

Четирима са задържани по време на специализирана полицейска операция в Пернишко, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Спецакцията е проведена вчера. Целта на полицейските действия е била противодействие на битовата престъпност, търговията и употребата на наркотични вещества и техните аналози, подобряване на пътнотранспортната обстановка и..

публикувано на 01.10.24 в 12:30

Камерна опера изнесе концерт в Дома за стари хора в Благоевград

Камерна опера изнесе специално подготвен концерт в Дома за стари хора „Св. Петка“ в Благоевград.  Събитието е реверанс от оперните творци към възрастните хора, чиито Международен ден отбелязваме на 1 октомври. Програмата включваше класически произведения и арии от опери, изпълнени с майсторството на солистите Венера Мелеки, Денис Бояджиев,..

публикувано на 01.10.24 в 11:08

Две общински предприятия в Разлог с нови директори

Вследствие изпълнение на ангажиментите и задълженията по закона за публичните предприятия, бяха проведени конкурси на две от общинските публични предприятия- МБАЛ „Д-р Асен Велев“- Разлог и „Благоустройство и чистота“. Новият управител на МБАЛ „Д-р Асен Велев“, Магдалена Коцакова оглави болницата в Разлог след като спечели обявения за тази длъжност..

публикувано на 01.10.24 в 10:51