Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа на пътя между Банско и Симитли

Моторист е самокатастрофирал на главния път между Банско и Симитли, съобщиха от ОД на МВР - Благоевград. Инцидентът е станал малко след 11:30 в района на село Градево. По първоначална информация шофьорът на мотора е с тежки травми и с опасност за живота. С него се е возила жена, която също е тежкопострадала. Движението в района се регулира от Пътна полиция. Причините за катастрофата се изясняват. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Избраха митрополит Григорий за временен наместник на Светия Синод

Врачанският митрополит Григорий единодушно беше избран за временен наместник на Светия Синод. Това съобщи говорителят на Синода митрополит Киприан. Според Устава на Българската православна църква наместник-председателят организира избора на нов патриарх в рамките на следващите до четири месеца. Изборът ще бъде проведен от Патриаршески избирателен..

публикувано на 19.03.24 в 11:25

Перничанин се закани да убие жена си

За до 72 часа с прокурорско постановление е задържан перничанин, заканил се с убийство на съпругата си. Сигнал за отправената й заплаха подала потърпевшата жена. В хода на разследването е установено, че това не е първият случай на подобна закана. 47-годишният мъж е привлечен като обвиняем. Ще бъде поискано постоянното му задържане, съобщиха от..

публикувано на 19.03.24 в 10:23

Благоевград е домакин на Държавно първенство по спортна гимнастика

На 22 и 23 март зала "Скаптопара" в Благоевград събира най-добрите състезатели на България по спортна гимнастика. Поводът е Държавно лично-отборно първенство по спортна гимнастика за купи "Република България". То ще бъде открито в 13:30 ч. на 22 март от кмета на общината Методи Байкушев в присъствието на председателя и генералния секретар на..

публикувано на 19.03.24 в 10:17

Решават за пълно интегриране на България и Румъния в Шенген

  Белгийското председателство на ЕС и всички страни-членки да приемат до средата на годината решение за пълно интегриране на България и Румъния в Шенген. Това се казва в проекторезолюция, която се очаква да бъде гласувана днес в комисията по петиции на Европейския парламент. Документът е посветен на проблемите при обработката на тежкотоварни превозни..

публикувано на 19.03.24 в 10:05
Проф. Марио Митов

Почина преподавател от Югозападния университет

На 18 март 2024 г. внезапно ни напусна нашият дългогодишен и уважаван колега проф. д.х.н. Марио Митов, съобщиха от  Югозападния университет „Неофит Рилски“.  Проф. Митов е роден на 2 март 1963 г. в гр. Свищов. Дипломира се с отличен успех като инженер-химик по специалността „Електрохимични производства и източници на ток“ във ВХТИ – София през 1985..

публикувано на 19.03.24 в 09:57

Нарушено топлоподаване в Перник

Без парно и топла вода са 61 жилищни блока в Перник, три училища и две детски градини, съобщават от „Топлофикация Перник”. Топлоподаването е спряно в 06.00 часа тази сутрин. Засегнати са жилищни и офис сгради, разположени на юг от бул. „Юрий Гагарин” в кв. „Изток”. Парно и топла вода няма и в 10-то и 11-то основни училища, в Гимназията с преподаване на..

публикувано на 19.03.24 в 09:23

Връчват наградите "Социален работник на годината"

По повод Световния ден на социалната работа, който се отбелязва днес, ще бъдат връчени наградите "Социален работник на годината". С тях се  отличават служители от териториалните поделения на Агенцията за социално подпомагане. Призовете ще бъдат връчени от социалния министър Иванка Шалапатова и нейните заместници, от членове на парламентарната социална..

публикувано на 19.03.24 в 09:18