Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Царицата на чардаша“ в Банско и Копривщица

След изключителния успех на двете премиерни представления на „Царицата на чардаша“,  Камерна опера Благоевград ще гостува с оперетата по музика на Имре Калман в Банско и Копривщица. Това сподели за слушателите на Радио Благоевград директорът на операта Лина Ангелова, която не скри радостта си от възторжената публика в препълнения салон и прекрасната работа на музикантите, певците, актьорите, танцьорите и младите хора от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ Благоевград, които се включиха  в представлението като статисти.

„Това е голямо заглавие и е първото представяне на гост - режисьора, който поканихме Георги Динев. Той за първи път поставя „Царицата на чардаша“. В началото говорихме за концертно изпълнение, но съм много доволна, че го послушах и разширихме състава. Получи се всъщност една истинска постановка. Напълнихме сцената с младост, красота, балет, хубава игра, прекрасна музика. Велика е музиката, това е шлагерна оперета, която остава в съзнанието на всеки един от нас, във всеки един от публиката“ – каза Ангелова.

Вече има определени дати за гастрол на Камерна опера Благоевград с оперетата „Царицата на чардаша“. На 8 юли ще гостува в Банско. Представлението ще бъде изнесено на централния площад от 20:30 ч. На 17 юли с „Царицата на чардаша“ ще бъде открит Фестивалът на изкуствата в гр. Копривщица.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Горски служители от ЮЗДП в борба пожарите

Горски служители от ЮЗДП в борба пожарите. Цяла нощ продължава гасенето в обхвата на ДГС Осогово, а в Петрич целта е недопускане на голям пожар от Северна Македония да навлезе у нас. След като получават сигнал за голям горски  пожар в съседната държава, горски служители от ДГС Петрич се отправят към границата. Заедно със служители на РС ПБЗН,..

публикувано на 12.07.24 в 09:53

Парламентът гласува проект за правилник за дейността му

В условията на промяна в парламентарните групи след разделянето на ДПС и в очакване за връчване на втория мандат на Продължаваме промяната- Демократична България, Народното събрание ще гласува проект на правилник. Временната комисия отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за парламентарни..

публикувано на 12.07.24 в 09:47

Земеделски стопани може да кандидатстват за помощта de minimis

От днес земеделските стопани, отглеждащи картофи, орехи, бадеми, лешници и култивирани гъби могат да подават заявления за подпомагане по помощта de minimis. Общият бюджет на помощта е 13 млн. лв. Най-голямата част от сумата ще бъде насочена към производителите на картофи. Те ще получат до 7 милиона лева. До 5 милиона лева са отделени за черупковите..

публикувано на 12.07.24 в 09:43

Започва фестивалът "Хисарлъка Experience"

От днес до неделя (12- 14 юли) в старата крепост над град Кюстендил ще се проведе фестивалът "Хисарлъка Experience". Събитието е със свободен достъп, а в програмата са включени различни занимания за деца. На музикалната сцена в първата вечер ще излязат Мерудия, Ethno Venture и Kopriva. През втория ден на фестивала ще се представят Рушен Видинлиев -..

публикувано на 12.07.24 в 09:22

Ивелин Михайлов от "Величие" допусна, че може да бъде дискредитиран с досъдебно производство и арест

След създаването на временната парламентарна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства по данни за извършени престъпления от Ивелин Михайлов, член на партия "Величие" и управител на комплекс "Исторически парк" във ветренското село Неофит Рилски, самият Михайлов допусна, че може да бъде дискредитиран с досъдебно производство и арест. Коментарът..

публикувано на 12.07.24 в 09:19

Горещата вълна продължава

За 12  и 13 юли е обявен оранжев код за високи температури. Днес ще бъде слънчево и горещо. След обяд над източната половина от страната ще има купеста облачност, но само на отделни места в крайните югоизточни райони ще превали краткотраен дъжд.  Ще духа слаб източен, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат..

публикувано на 12.07.24 в 07:45

Кметът Байкушев на среща с жители: Вместо на шест, започва ремонт на две улици в Благоевград

Около 30-ина жители на улиците „Св. Иван Рилски“, „Иван Вазов“, „Иларион Макариополски“, „Аргир Манасиев“, „Захари Стоянов“ и „Антим I” проявиха интерес към срещата, която организира кметът на община Благоевград Методи Байкушев. Информационната среща беше във връзка с  предвидени дейности – ремонт и реконструкция на улиците, за които има..

публикувано на 11.07.24 в 20:28