Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще открие втория земеделски форум „От фермата до трапезата“

В рамките на два дни повече от петдесет  земеделски производители ще представят продукцията си на форума, уточни за Радио Благоевград Пролет Трифонова от Областна дирекция "Земеделие" – Благоевград.Три сектора от българската икономика ще се съберат на едно място във второто издание  на земеделския форум „ от фермата до твоята трапеза“, който се провежда днес и утре в Сандански. Много забавления и изненади, огнено шоу и концерти съпътстват мащабното събитие.  Земеделските производители  ще представят своите уникални и екологични продукти в  огромното пространство на градския парк  в Сандански, като по време на  форума  ще имат възможност да  получат актуална информация за  пазарни възможности и европейско финансиране. Освен това ще бъдат презентирани възможностите за туризъм в  региона, както и културно-историческото наследство  по длината на реките Струма и Места, споделя организаторът на форума Пролет Трифонова.



По публикацията работи: Спаска Зашева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пътно произшествие край Банско

По първоначални данни, около 8:57 часа на входа на гр. Банско е станало ПТП между лек автомобил и микробус. Един от автомобилите е отскочил на жп линията, но влакът е спрял.  Пострадали са двама души, които са транспортирани за извършване на медицински преглед, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград.

публикувано на 19.08.24 в 09:59

Антоанета Сивикова и Ваня Кромбоа с позиция за увеличението на заплатите на общинските съветници

Две общински съветнички от Благоевград излязоха с позиция относно предложението за решение на ОбС за увеличение на заплатите на общинските съветници. “Ние, Антония Сивикова и Вавя Кромбоа, категорично се разграничаваме от предложението за актуализация на бюджета с цел увеличение заплатите на общинските съветници, внесено от г-жа Василиса..

публикувано на 19.08.24 в 09:55

Ромки - бъдещи медицински сестри и акушерки, кандидатстват за стипендия

Фондация „Тръст за социална алтернатива" (ТСА) обяви конкурс за три стипендии на студенти от ромски произход във втори, трети или четвърти курс, изучаващи специалностите Акушерка или Медицинска сестра през академичната 2024/2025 година. Те трябва да имат успех над 3,50 от завършената учебна година. Одобрените кандидати ще получат финансова подкрепа под..

публикувано на 19.08.24 в 09:35

Обратно броене: Обявяват състава на новото служебно правителство

Имената на новите служебни министри ще бъдат обявени до броени часове.  Горица Грънчарова-Кожарева ще върне днес на президента Румен Радев папката с предложените от нея 19 кандидати за постовете в изпълнителната власт. Срещата на определената за служебен премиер ще бъде днес от 11 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. След това..

публикувано на 19.08.24 в 09:10

Слънчево с краткотрайни валежи

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента. Максималните температури ще са предимно между..

публикувано на 19.08.24 в 05:38

28 пияни и 11 дрогирани шофьори са заловени за денонощие

28 пияни и 11 дрогирани водачи са заловени от полицията при акции в страната през изминалото денонощие. Това съобщават от МВР.   От началото на акцията са проверени 12 432 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 14 411 водачи и пътници.  Съставени са 3620 фиша и 676 акта за установени административни нарушения.   Акцент в операцията на..

публикувано на 18.08.24 в 16:40

Пожар гори в природен парк "Рилски манастир"

Пожар е възникнал малко преди обяд в района на язовир "Калин", на около 2400 м. надморскса височина, в района на Рилския манастир. Заради пожара е затворен пътят от с. Пастра до хижа "Чала" под язовира. От Противопожарната служба в Рила казаха, че има изпратени екипи, но теренът е труднодостъпен. Най-вероятно мълния е причинила подпалването на..

публикувано на 18.08.24 в 12:49