Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хоротека на открито в Благоевград


Инициативата се организира и осъществява от Клуб по речи и дебати на английски език ,,БЕСТ” към ПМГ ,,Акад. Сергей Корольов” и Общински младежки парламент - Благоевград, с подкрепата на Община Благоевград.
Участват ФФ „Ритмика“, Пирински танцов ансамбъл „Вихрен", ФТА „Пиринче“ и ДЮФА „Пиринска китка“.
Целта е всички да се забавляват заедно и да се съберат средства за дом за стари хора „Света Петка". Накарай възрастните да се усмихнат! - това е призивът на организаторите.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Предстои ремонт на стадиона в Дупница

Обществена поръчка за ремонт на стадион “Бончук” обяви община Дупница.  Стойността на ремонта е 2 милиона лева без ДДС, а финансирането е под условие, тъй като не е осигурено към момента. Стадион “Бончук” е построен преди повече от 50 години. Тревната настилка и техническата инфраструктура са в лошо състояние. Предвижда се вътрешно и външно боядисване,..

публикувано на 10.09.24 в 11:29

В Дупница ще представят приложението еЗдраве

В Дупница ще бъде представено приложението еЗдраве, а инициативата е на Регионална здравна инспекция - Кюстендил и Общината. Такова представяне стана през изминалата седмица в областния град, като екипите приемаха желаещите да научат повече за приложението в туристическия информационен център до пл. "Велбъжд". Кампанията за представяне на гражданите на..

публикувано на 10.09.24 в 10:52

Нарушено водоподаване в част от Радомир

С нарушено водоподаване са високите части на град Радомир. Изгоряла е помпа в помпена станция „Сиреняците”. Зоната е обезпечена с вода от Помпена станция „Крапец”. Направено е превключване, но поради намалелия дебит на резервния водоизточник „Врелото” е необходимо време, за да се напълни системата, съобщи управителят на ВиК Перник Борислав Иванов...

публикувано на 10.09.24 в 10:43

192 първокласници прекрачват прага на разложките училища

Над 2000 ученици тръгват на училище в община Разлог, от тях 680 – в Средно училище "Братя Петър и Иван Каназиреви" – Разлог, което е и едно от малкото училища в страната посланик на Европейския съюз. В начално училище "Яне Сандански" - гр. Разлог, признато от Министерството на здравеопазването за иновативно, учениците общо са 130. Общият брой..

публикувано на 10.09.24 в 10:33

Проф. Тодор Кантарджиев: България вече е свободна от морбили страна

"България вече е свободна от морбили страна. България е страна, в която няма вътрешно разпространяване на инфекцията морбили. Повече от 21 дни от последния случай нямаме регистрирани нови случаи на морбили и сме една от много малкото държави в Европа, където няма вътрешно разпространение на морбили". Хубавата новина съобщи пред БНР проф. Тодор..

публикувано на 10.09.24 в 09:27

ЦИК заседава по казусите с ДПС и БСП

Централната избирателна комисия се събира на заседание в 10:30 часа тази сутрин, а нейни представители се очаква да дадат брифинг за медиите в ранния следобед. Комисията трябва да разгледа документите за самостоятелно явяване на изборите на 27 октомври, които бяха подадени вчера от крилото на ДПС около Ахмед Доган. Те постъпиха след като ЦИК отказа да..

публикувано на 10.09.24 в 09:20

Облачно и дъждовно време

На 10 септември времето в страната ще бъде облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд. Значителни по количество ще са валежите в Западна България и Родопите. Дневните температури ще се понижат значително и максималните ще бъдат от 19°-24° в Западна България до 30°-31° на изток.

публикувано на 10.09.24 в 07:52