Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 117 000 седмокласници и десетокласници на НВО по БЕЛ

Автор:
Снимка: БГНЕС

Над 117 000 седмокласници и десетокласници се явяват на национално външно оценяване по български език и литература днес. Изпитът в 7 клас ще обхване близо 63 000 ученици, ще започне  в 9. ч и ще продължи 150 минути. 

На оценяването в 10 клас се явяват над 54 000 гимназисти. То ще започне в 11 ч. и ще продължи 90 минути. 

На 16 юни седмокласниците и десетокласниците ще се явят на националното външно оценяване по математика. Резултатите от изпитите ще бъдат обявени до 28 юни. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Перничанка открадна пари от православен храм

Задържана е перничанка, откраднала пари от православен храм. Сигналът за кражбата е подаден вчера в дежурната част на Първо районно управление. Полицаи посетили светата обител и на място задържали 43-годишна жена.  По първоначални данни е установено, че тя е откраднала неголяма сума пари от панер за дарения. Проверява се дали задържаната перничанка не е..

публикувано на 21.08.24 в 12:25

Задържаха перничанин за хулиганство

31-годишен перничанин е задържан за хулиганство на пътя, съобщиха от полицията. Срещу него е започнато досъдебно производство. Вчера на обяд е подаден сигнал за възникнал скандал между двама водачи на автомобили на автомагистрала „Струма“. При спор за нарушено предимство, единият от тях счупил стъкло на шофьорската врата и ляво огледало на товарен..

публикувано на 21.08.24 в 12:18

Безплатни медицински прегледи в град Земен

Медици от бившата Правителствена болница ще преглеждат безплатно земенчани. Прегледите ще се извършват в Поликлиниката на град Земен от 10:00  до 16:00 ч. на 24 и 25 август. Инициативата е на кмета Михаил Златанов. Кардиолог, съдов хирург, невролог и очен лекар ще преглеждат и консултират безплатно жителите на община Земен. Това е ангажимент, който бях..

публикувано на 21.08.24 в 11:12

Президентът започна срещите по "домовата книга": Първи е Димитър Главчев

Премиерът Димитър Главчев пристигна на "Дондуков" 2 за среща с президента Румен Радев. В продължение на конституционната процедура по назначаване на служебно правителство, държавният глава ще има срещи и разговори днес с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател, съобщиха от..

публикувано на 21.08.24 в 10:51

Празник на музиката в Благоевград

Талантливи дами се обединяват в празник на музиката под надслов Girl Power Fest в средата на септември в Благоевград. В навечерието на първия учебен ден на голямата сцена на площад „Македония“ ще излязат едни от най-завладяващите гласове на България от телевизионния екран. На 13 септември (петък) след 20:00 часа в програмата са включени  БГ парти..

публикувано на 21.08.24 в 10:12

Искаме от Европа защитен механизъм за българските производители на яйца

България настоява Европейската комисия да задейства защитен механизъм за българските производители на яйца. Заради завишените доставки на яйца от Украйна, българските производители поискаха забрана на вноса. Това обаче не е възможно - информират от земеделското министерство. Процедурата за подготовка на писмено искане към Европейската комисия вече е..

публикувано на 21.08.24 в 09:43

ДСБ в Благоевград се разграничава от изявленията на Василиса Павлова

Общинската структура на ДСБ - Благоевград категорично се разграничава от публичните изявления на общинския съветник Василиса Павлова, избрана от листата на коалиция ПП-ДБ по предложение на ДСБ. "Исканията за увеличение на заплатите на общинските съветници и оценките на г-жа Павлова не отразяват позицията на местната структура, те не са обсъждани с..

публикувано на 21.08.24 в 09:37