Местни избори 2023
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Радио Благоевград и ОД на МВР с апел: Да бъдем отговорни на пътя

Радио Благоевград и ОД на МВР-Благоевград със съвместна акция под надслов „Да бъдем отговорни на пътя“. Тя е по повод 29-ти юни - Национален ден за безопасността на движението по пътищата. Акцията се осъществи на бул. „Васил Левски“ в града.

„Отговорността на пътя е на всички ни, но не се спазват правилата за движение  по пътищата и всеки си прави каквото си иска.  Трябва повече контрол и солени глоби“, категорични са водачите.

Те определиха и най-конфликтните точки по улиците в града.  Най-много шофьорите се дразнят от самонадеяните шофьори, дрогирани и с алкохол.

А сега, когато децата са във ваканция, шофьори и родители трябва да обърнат повече внимание, защото те са рискова група за възникване на ПТП поради малкия опит, възрастови и психологични особености.

Старши инспектор Георги Бучков – началник - група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“  смята, че безопасността по пътищата в Благоевград не е на това ниво, на което всички бихме искали да бъде.

За него най-опасните участъци в града могат да бъдат кръстовищата, както и всяка една пешеходна пътека.

А съветите на старши инспектор Георги Бучков към слушателите на Радио Благоевград са да се спазват правилата за движение по пътищата.

В рамките на 30 минути по време на акцията от органите на реда бяха констатирани две нарушения – единият водач не носеше документите за управление на МПС, а при другото нарушение автомобилът не притежава необходимото техническо оборудване.