Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов областен управител на Благоевград

Снимка: архив

Правителството назначи четирима областни управители - на областите Монтана, Видин, Благоевград и Враца.

Мария Димова е назначена за областен управител на област Благоевград. Тя е магистър по право в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Дълги години е работила като юрисконсулт в частния сектор.

С правителственото решение са освободени досегашните областни управители на четирите области.


По публикацията работи: Весела Сукалинска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Проф. Тодор Кантарджиев: България вече е свободна от морбили страна

"България вече е свободна от морбили страна. България е страна, в която няма вътрешно разпространяване на инфекцията морбили. Повече от 21 дни от последния случай нямаме регистрирани нови случаи на морбили и сме една от много малкото държави в Европа, където няма вътрешно разпространение на морбили". Хубавата новина съобщи пред БНР проф. Тодор..

публикувано на 10.09.24 в 09:27

ЦИК заседава по казусите с ДПС и БСП

Централната избирателна комисия се събира на заседание в 10:30 часа тази сутрин, а нейни представители се очаква да дадат брифинг за медиите в ранния следобед. Комисията трябва да разгледа документите за самостоятелно явяване на изборите на 27 октомври, които бяха подадени вчера от крилото на ДПС около Ахмед Доган. Те постъпиха след като ЦИК отказа да..

публикувано на 10.09.24 в 09:20

Облачно и дъждовно време

На 10 септември времето в страната ще бъде облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд. Значителни по количество ще са валежите в Западна България и Родопите. Дневните температури ще се понижат значително и максималните ще бъдат от 19°-24° в Западна България до 30°-31° на изток.

публикувано на 10.09.24 в 07:52

Състезатели от Банско с купи по биатлон

Състезатели от Банско с купи по биатлон Българските биатлонисти спечелиха повечето от стартовете на Балканската купа по летен биатлон, провела се в Банско в продължение на три дни на емблематичната „Арена Бъндерица“ на Бъндеришка поляна. Биатлонисти от 9 балкански страни: България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Гърция, Република Северна..

публикувано на 09.09.24 в 18:44

ЦИК отказа да регистрира коалиция "ДПС - Ново начало" за участие в частичните местни избори на 20 октомври

ЦИК взе решение, с което отказва да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало",  в която влиза групата приближени до Делян Пеевски, за участие в частичните избори, насрочени за 20-и октомври в редица населени места в страната.  Сред тях са изборите за кмет на кметство Висока поляна, община Хитрино, област Шумен, за кмет на кметство..

публикувано на 09.09.24 в 18:32

Благотворителен концерт в Брезник

С благотворителен концерт в Брезник ще набират средства в подкрепа на деца, загубили родител. Концертът е под наслов „Брезник – с доброта в сърцата“ и се осъществява със съдействието на Община Брезник, местният Общински съвет и читалището в града, съобщи Бистра Кръстева, която е сред инициаторите на събитието. Концертът ще се състои на 15 септември от..

публикувано на 09.09.24 в 14:01

Седмица на пожарната безопасност започна в Перник

С изложба, посветена на пожаро-техническо въоръжение, свързано с историята и развитието на пожарното дело започна днес Седмицата на пожарната безопасност в област Перник. Експозицията е подредена в сградата на Районна служба „ПБЗН” в Перник. Поредица от събития, свързани с пожарната безопасност ще се проведат през настоящата седмица в региона. Сред тях..

публикувано на 09.09.24 в 12:17