Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа копка на ул. "Промишлена" в Благоевград навръх Илинден

Поставиха началото на изграждането на улица "Промишлена" в Благоевград навръх Илинден.

Кметът Илко Стоянов и изпълнителят на фирмата направиха първа копка.

Отец Андон Шавулев от благоевградския храм "Въведение Богородично" отслужи водосвет за здраве и пожела безаварийно изпълнение на начинанието.

„Тази улица е много важна, защото това не е обикновена улица, това е инфраструктурна улица. Тя ще промени целия град", уточни градоначалникът.

Илко Стоянов подчерта, че още при встъпването си в длъжност е разпоредил проверка - има ли проектна готовност за улица "Промишлена". Установил обаче, че такава няма, затова с екипа му започнали работа, но без излишен шум.

Улица "Промишлена" е важна за Благоевград, защото тя ще свързва кварталите "Еленово", "Струмско", а също така ще разтовари движението по булевард "Джеймс Баучер".

Планувано е дейностите да приключат следващата година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Смесен хор „Ален мак“ и ВА „Езерец“ с награди от международен фестивал

Смесен хор „Ален мак“ и Вокален ансамбъл „Езерец“ към НЧ „Н. Вапцаров -1866“ Благоевград се завърнаха от Будва, Черна гора. Те участваха в XI Международен хоров фестивал "Св.Стефан", който събра любители на хоровото изкуство в курортния център. Освен България, тази година в събитието се включиха състави от Полша, Унгария и Словения. Смесен..

публикувано на 26.08.24 в 11:04

Община Перник дава над 1 млн. лв. за охрана

Един млн. лв. за невъоръжена охрана на обекти общинска собственост заделя за срок от 3 години Община Перник. Предвидено е назначаването на 20 охранители. Обектите, които ще бъдат охранявани са общинската данъчна служба, Двореца на културата, тролейбусното депо, Минната дирекция, Международния младежки център, изнесения административен център „Изток” и..

публикувано на 26.08.24 в 10:45

Сериозни изводи след пожарите в Благоевградска област

Основният извод е, че пожарите в повечето случаи са причинени от действията на хората. Понякога те са дължат на небрежност, на пренебрегване на елементарните правила при високи температури и безводието, обхванало страната. Сериозни пожари имаше в планината Славянка на границата с Гърция, над село Цапарево в Малешевската планина близо до границата..

публикувано на 26.08.24 в 10:28

Състезание за деца по спортен риболов

На водоема в местността ТМС, намиращ се над гр. Якоруда, се проведе традиционното състезание за деца по спортен риболов на  25.08.2024 година. Тази година мероприятието се проведе под мотото "Детето риболовец може без дрога". Поради големия интерес децата бяха разделени в три възрастови групи - до 10-годишна възраст, от 11 до 13-годишна..

публикувано на 26.08.24 в 10:21

Няма опасност за здравето и живота на хората от Самораново и Бистрица

Община Дупница обяви бедствено положение във връзка с разрастващите се пожари в горска територия на село Самораново и село Бистрица, и задимяване на част от територията на община Дупница, както и поради опасност от разрастване на пожара и обгазяване на населените места. „Това, което сме обявили като частично бедстване положение предполага..

публикувано на 26.08.24 в 10:03

Ще бъде ли успешен вторият опит за ново служебно правителство?

Служебният премиер Димитър Главчев ще представи на президента Румен Радев проект на ново временно правителство в 10 часа.  Ако държавният глава го одобри ще подпише указ за назначаването му,  кабинетът "Главчев 2" ще положи клетва пред Парламента във вторник, а предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 27 октомври. С успех или с провал ще..

публикувано на 26.08.24 в 09:10

Армията се включва в гасенето на пожара в Рила

Армията ще се включи днес в гасенето на пожара под Черни връх в Рила, който се разгоря в четвъртък на над 2 300 м. надморска височина и се разрасна, съобщи главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  "Горе може да се работи само на ръка, няма как да се работи с техника. Вижда се, че се..

публикувано на 26.08.24 в 09:05