Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Мацурев е кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Банско

Александър Мацурев
Снимка:

На провелото се събрание на местната структура на ГЕРБ - община Банско над 150 членове подкрепиха кандидатурата на Александър Мацурев за кмет на град Банско.
Александър Мацурев е едно от младите лица в българската политика, но с доста сериозен опит зад гърба си. Общинският координатор на ГЕРБ-община Банско е един от най-дейните общественици в околността и активно създава и участва в различни инициативи за развитието както на общината, така и на целия регион Благоевград. Избиран е за общински съветник, бил е дългогодишен зам.-кмет. Бил е част и от законодателната власт, бидейки народен представител от ГЕРБ в съставите на два парламента – в 44-то и 45-то Народно събрание. В момента е зам.-областен управител на област Благоевград.
"Вярвам, че със силен екип от общински съветници и кметове на кметства ще развием община Банско така, както го заслужаваме. Аз няма да се откажа от това, община Банско да продължи напред! Благодаря за подкрепата!", заяви Мацурев след безапелационната подкрепа, която получи кандидатурата му.
Специален гост на събитието бе Бисер Михайлов, бивш областен управител на Благоевград и представител на ГЕРБ - Благоевград.
На събранието бяха издигнати и номинациите за кметове на Добринище - Петър Галчев, на Кремен - Георги Халев и на с. Места - Елена Байракова.
Събранието на ГЕРБ - община Банско издигна и номинациите на 21 души за общински съветници в Банско, от квота 17 души.
Предстои решенията да бъдат одобрени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Димитър Главчев, Калин Стоянов

Премиерът Главчев: Алпинисти ще се включат в гасенето на пожара в Беклемето

Изключително сложна продължава да бъде ситуацията заради пожара в района на Карловското село Кърнаре. Има няколко огнища, теренът е недостъпен за техника, с много отвесни скали. Хеликоптерите от Чехия са на мястото и вече гасят. Алпинисти от пожарната и доброволци  ще доближат максимално пожара, в опит да бъде овладян. Това заявиха премиерът..

публикувано на 20.07.24 в 15:50

150 годишната черква в село Горна Железница посрещна миряни за своя храмов празник – Илинден

Възрожденската черква  отвори врати и посрещна наследници на родове, чийто корени са от там, както и много гости.150 годишния храм във вече безлюдното село е построен през далечната 1874 година. В архитектурно отношение представлява каменен еднокорабен храм с полуцилиндричен дъсчен свод. Амвонът и дъсчената решетка са рисувани. След Горноджумайското..

публикувано на 20.07.24 в 15:24

Катастрофа близо до Благоевград

Движението при км 366 на път I-1 Благоевград – Кресна се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 20.07.24 в 15:13

Калин Стоянов: Два хеликоптера гасят на Беклемето, два - край Воден

Все още не е локализиран пожарът в района на Беклемето. Това съобщи служебния премиер Димитър Главчев, който заедно с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, пристигна в Кърнаре. Достъпът в местността е изключително затруднен, обясни Главчев: "Тук ситуацията е много сложна, защото става въпрос за резерват "Стенето", който е много трудно достъпен,..

публикувано на 20.07.24 в 15:05

Радев за пожарите: Нека всички да си изпълняват задълженията по закон

Пети ден продължава борбата с огъня в крайграничната община Болярово. Ситуацията вече е под контрол, няма опасност за населените места. Президентът Румен Радев посети Болярово и част от пострадалите села. И днес продължава овладяването на пожара, като в момента усилията са насочени в направлението между селата Крайново и Странджа, посочи зам.-директорът..

публикувано на 20.07.24 в 12:39

Фолклорен събор-конкурс на сватбената обредност ще се проведе днес в земенското село Пещера

Осми фолклорен събор-конкурс на сватбената обредност ще се проведе днес в земенското село Пещера. Празникът е под патронажа на кмета на Община Земен Михаил Златанов и се организира през две години. 41 фолклорни групи от страната с над 480 участници ще представят на откритата сцена в селото обреди и ритуали, съпровождащи традиционната българска сватба,..

публикувано на 20.07.24 в 10:20

С местен референдум дупничани ще решават бъдещето на ВиК

 Информацията разпространиха от ПП “Възраждане”, които събраха над 5 000 подписа за провеждане на допитването. От ГРАО са се произнесли, че 4 355 от подписите са валидни, което се равнява на 11% от жителите на община Дупница. Следващата стъпка е свикване на извънредна сесия на Общинския съвет, който ще определи дата за референдума и ще подготви..

публикувано на 20.07.24 в 09:14