Местни избори 2023
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Откраднаха дизелово гориво от „Топлофикация Перник”

Снимка: архив

Голямо количество дизелово гориво е откраднато от шламохранилище на „Топлофикация Перник”, съобщават от полицията. Горивото било източено от шест товарни автомобили и няколко багера‚ паркирани в депото. По данни на отговорното лице откраднатото количество е 1500 литра. Предприети са оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия за установяване на извършителите.Образувано е досъдебно производство..

         


Вижте още

Блокадата на автомагистрала "Струма“ продължава

Блокадата на автомагистрала "Струма“ от протестиращи енергетици и миньори продължава.  Недоволните работници в енергийния сектор край Дупница, заедно с колегите си от Стара Загора и Перник са се обединили около шест основни искания, които са изпратени към управляващите, съобщи  Йорданка Германова, председател на КТ "Подкрепа“ – Дупница. „Ние сме..

публикувано на 02.10.23 в 18:53

Над 1500 деца в 30 школи в Благоевград

Дадоха старт на новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Началото на новата година поставиха талантливи деца от различни групи. Свещеникът от благоевградския храм отец Андон Шавулев отслужи водосвет и благослови възпитаниците на центъра, техните преподаватели и родители. Директорът на..

публикувано на 02.10.23 в 18:25

Първо заседание на междуведомственото звено за изборите

Националното междуведомствено звено между прокуратурата, МВР и ДАНС за противодействие на изборните престъпления проведе първо работно съвещание. На него са били поканени председателката на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова и членове на Комисията, съобщават от държавното обвинение.  Заместник-главния прокурор Мария Павлова, главният..

публикувано на 02.10.23 в 16:27

Помощ за новородени в Благоевград

Община Благоевград изплати 71 200 лева еднократна помощ за новородени деца. Средствата бяха преведени по сметките на 65 семейства, отговарящи на условията. Съгласно утвърдената Наредба за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца, сумата за първо дете при родител с висше образование е 900..

публикувано на 02.10.23 в 14:37

Бус с мигранти катастрофира край Брезник

Бус с мигранти катастрофира днес на обяд на входа на Брезник. При опит да избяга от полицейски патрул автомобилът е паднал от около 5 метра височина в дере. В него са превозвани около 30 мигранти. "Над 20 са пострадалите. Те са с различни наранявания – счупени ребра, крайници, рани по главата, по тялото", обясни директорът на болницата в Перник д-р..

публикувано на 02.10.23 в 13:56

Протестиращи енергетици и миньори блокираха АМ "Струма"

След като изминаха близо три километра от входа на ТЕЦ "Бобов дол", над 300 енергетици от централата и миньори от мини "Открит въгледобив" стигнаха до пътен възел на магистрала "Струма". След кратки преговори и увещания от полицията да проявят разбиране, протестиращите пробиха полицейския кордон и към 10.45 ч. блокираха аутобана. Те се заканват да..

публикувано на 02.10.23 в 11:04

Изплащането на пенсиите ще започне на 9 октомври

Изплащането на пенсиите през октомври чрез пощенските станции ще започне на 9 октомври,понеделник, и ще завърши на 20 октомври, петък. Преводите на сумите за октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 9-и. На 3 октомври, вторник, на всички правоимащи ще бъдат изплатени паричните..

публикувано на 02.10.23 в 09:19