Местни избори 2023
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Модерна образователна база в ромската махала на Благоевград

Различни възможности за повишаване на образователната и социална квалификация ще имат от следващата година жителите на ромската махала в Благоевград. Това ще стане възможно след изграждането на Общностен център за личностното развитие на малките уязвими и етнически групи. Днес се даде старт по строителството на обекта, към който е предвидена и модерна детска площадка.

Над 410 хил. лв., европейско финансиране, ще бъдат инвестирани в облагородавянето на района в благоевградската ромска махала. Средствата са спечелени по проект, насочен към приобщаване на ромите в общината, уточни кметът на Благоевград, Илко Стоянов. Той присъства на първата копка по изграждането на модерната база.

Отец Ангел, който извърши богослужението, пък подчерта, че всяко подобно начинание преди всичко трябва впоследствие да бъда изпълнено със съдържание.

На това се надяват и представителите на местната ромска общност, с които ежедневно се среща и здравният медиатор, Катя Кирилова.


Галерия

Вижте още

Блокадата на автомагистрала "Струма“ продължава

Блокадата на автомагистрала "Струма“ от протестиращи енергетици и миньори продължава.  Недоволните работници в енергийния сектор край Дупница, заедно с колегите си от Стара Загора и Перник са се обединили около шест основни искания, които са изпратени към управляващите, съобщи  Йорданка Германова, председател на КТ "Подкрепа“ – Дупница. „Ние сме..

публикувано на 02.10.23 в 18:53

Над 1500 деца в 30 школи в Благоевград

Дадоха старт на новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Началото на новата година поставиха талантливи деца от различни групи. Свещеникът от благоевградския храм отец Андон Шавулев отслужи водосвет и благослови възпитаниците на центъра, техните преподаватели и родители. Директорът на..

публикувано на 02.10.23 в 18:25

Първо заседание на междуведомственото звено за изборите

Националното междуведомствено звено между прокуратурата, МВР и ДАНС за противодействие на изборните престъпления проведе първо работно съвещание. На него са били поканени председателката на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова и членове на Комисията, съобщават от държавното обвинение.  Заместник-главния прокурор Мария Павлова, главният..

публикувано на 02.10.23 в 16:27

Помощ за новородени в Благоевград

Община Благоевград изплати 71 200 лева еднократна помощ за новородени деца. Средствата бяха преведени по сметките на 65 семейства, отговарящи на условията. Съгласно утвърдената Наредба за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца, сумата за първо дете при родител с висше образование е 900..

публикувано на 02.10.23 в 14:37

Бус с мигранти катастрофира край Брезник

Бус с мигранти катастрофира днес на обяд на входа на Брезник. При опит да избяга от полицейски патрул автомобилът е паднал от около 5 метра височина в дере. В него са превозвани около 30 мигранти. "Над 20 са пострадалите. Те са с различни наранявания – счупени ребра, крайници, рани по главата, по тялото", обясни директорът на болницата в Перник д-р..

публикувано на 02.10.23 в 13:56

Протестиращи енергетици и миньори блокираха АМ "Струма"

След като изминаха близо три километра от входа на ТЕЦ "Бобов дол", над 300 енергетици от централата и миньори от мини "Открит въгледобив" стигнаха до пътен възел на магистрала "Струма". След кратки преговори и увещания от полицията да проявят разбиране, протестиращите пробиха полицейския кордон и към 10.45 ч. блокираха аутобана. Те се заканват да..

публикувано на 02.10.23 в 11:04

Изплащането на пенсиите ще започне на 9 октомври

Изплащането на пенсиите през октомври чрез пощенските станции ще започне на 9 октомври,понеделник, и ще завърши на 20 октомври, петък. Преводите на сумите за октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 9-и. На 3 октомври, вторник, на всички правоимащи ще бъдат изплатени паричните..

публикувано на 02.10.23 в 09:19