Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Честит празник, българи!

На 22 септември, преди 115 години, при изключително тържествена обстановка в историческата църква „Св. Четиридесет мъченици“ на старопрестолния Царевец е обявена независимостта на България.

Непреходна е славата на нашите предци!

Честит празник, българи! Бъдете свободни и независими!

Екипът на Радио Благоевград


По публикацията работи: Весела Сукалинска
Вижте още

В Банско: Среща с отговорните институции преди зимния сезон

Кметът Стойчо Баненски свика среща с представители на институциите, работещи на територията на община Банско – Полиция, ПБЗН, ПСС, Спешен център, Горски стопанства Места, Добринище и Елешница, ВиК, „Юлен“АД, НП“Пирин“, както и зам.-кмет Сашка Въчкова, секретаря Иван Докторов и началници на общински структури. Поводът за срещата бе създаване на..

публикувано на 29.11.23 в 15:41

Обновиха сградата на полицията в Перник

Директорът на ОДМВР-Перник ст. комисар Милчо Милчов преряза лентата на обновената и санирана сграда на Областната дирекция. Ремонтът на сградата се реализира по Оперативна програма "Региони в растеж" (2014-2020 г.) и е на стойност над 749 000 лв. Подменен е покривът, фасадата е изцяло санирана. Частично подменени са дограми, врати, радиатори и вентили...

публикувано на 29.11.23 в 15:23

Кметът на Банско инициира онлайн анкета

Кметът на Банско Стойчо Баненски инициира онлайн анкета, в която жителите на общината да посочат кои са техните приоритети за развитието на града и населените места. "Както казах и при встъпването ми в длъжност - сключвам с гражданите на община Банско обществен договор за искрено доверие, реална прозрачност и ежедневна работа. Знам, че е..

публикувано на 29.11.23 в 14:24

Нов разсадник за производство на контейнерни фиданки край Гоце Делчев

Официално беше открит нов разсадник, оборудван с автоматизирана поточна линия за производство на контейнерни фиданки край гр. Гоце Делчев, изграден от ЮЗДП. Придобивката е уникална по своите мащаби, новият разсадник е с производствен капацитет над 1,5 млн. фиданки за залесяване годишно, а обектът ще осигури нови работни места, което свидетелства и..

публикувано на 29.11.23 в 14:19

Санират жилищни сгради в Перник

Тринадесет многофамилни жилищни сгради в Перник ще бъдат обновени и санирани. Строителните дейности ще се изпълняват в рамките на два проекта по ОП „Региони в растеж” (2014 – 2020 г.). Общата стойност на финансирането е над 5,7 млн. лв. С реализацията на проектите ще се постигне минимум клас "С" на енергопотребление за санираните  жилищни блокове...

публикувано на 29.11.23 в 13:55

Слабо влошаване на стопанската конюнктура в България през ноември

През ноември 2023 г. стопанската конюнктура в страната се влошава слабо, но остава близо до октомврийското ниво в резултат на подобряване на бизнес климата в строителството и в сектора на услугите при влошаване в промишлеността и стабилизация в търговията на дребно. Очакванията в промишления сектор и търговията на дребно са за запазване на продажните..

публикувано на 29.11.23 в 11:31

Природният газ поскъпва с около 7,5% през декември

Природният газ ще поскъпне с около 7,5 процента през следващия месец. Това стана ясно по време на откритото заседание на енергийния регулатор, на което беше обсъдено предложението на "Булгаргаз" през декември синьото гориво да се продава за около 87 лева за мегаватчас - без такси и налози. "Трябва да отбележим, че независимо от рязкото застудяване в..

публикувано на 29.11.23 в 11:20