Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето в неделя

Снимка: БГНЕС

Днес преди обяд над западната половина от страната облачността ще бъде разкъсана, около и след обяд – купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. В крайните северозападни райони има условия за локални интензивни явления, възможни са и градушки. В източната половина от страната ще е предимно слънчево, сутринта на отделни места в крайните източни райони - с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, привечер в северозападните райони временно ще се ориентира от северозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 30° и 35°, по-ниски по морския бряг, в София – около 29°, по-късно след обяд от запад ще започнат да се понижават.

Над планините в Западна България облачността ще е значителна, предимно купеста, след обяд и купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В планините на изток ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 19°.


По публикацията работи: Екатерина Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Депутатите изслушват министри за безводието в над 200 градове и села

Четирима служебни министри се очаква да бъдат изслушани днес в парламента заради безводието и водния режим в над 200 населени места в цялата страна.  По искане на БСП ще дадат обяснения министрите на околната среда и водите, на енергетиката, земеделието и храните и регионалното развитие и благоустройството. Кога да започне изслушването ще се уточнява..

публикувано на 15.08.24 в 09:25

Празнуваме Голяма Богородица

Празнуваме Голяма Богородица Успение на Пресвета Богородица, Успение Богородично или Голяма Богородица е един от най-големите християнски празници, честван еднакво и от православни, католици и от други християнски деноминации. Този ден е посветен на смъртта на Божията майка или на успението ѝ. Според преданието, на този ден апостолите се..

публикувано на 15.08.24 в 07:01

Топло и слънчево време

Днес отново ще бъде слънчево, в по-голямата част от страната и горещо. След обяд над западната половина от страната ще има купеста облачност и главно в планинските райони там на изолирани места отново ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури - между 34° и 39°.

публикувано на 15.08.24 в 06:56
Кметът на Благоевград Методи Байкушев

Кметът Методи Байкушев внесе предложение в Общински съвет за актуализация на бюджета

Корекцията на бюджета се налага в разходната част, за да се осигури финансиране и да се гарантира нормалното функциониране по „Управление на дейностите по отпадъците“, на „Спортни бази за спорт за всички“, за дейностите по „Чистота“, Културния календар и в частта „Обредни домове и зали“. Предложението включва в детайли мотивирана нужда от..

публикувано на 14.08.24 в 18:03

Обявяват обществена поръчка за екологична процедура по проекта за ГКПП „Струмяни – Берово“ и за пътя до него

На работна среща в Благоевград бе обсъден напредъкът в работата по изграждането на граничния контролно-пропускателен пункт. Предстои да бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител на комплексна екологична процедура по проекта за изграждане на ГКПП „Струмяни – Берово“ и за доизграждане на пътя до него. За целта през месец май е подписано..

публикувано на 14.08.24 в 18:01

Фестивал на доброто в село Дамяница

Село Дамяница, община Сандански празнува днес своя празник,  а като неизменна част от него е и превърналият се  в традиционен – XI -ти „Фестивал на доброто”. В навечерието на големия християнски празник – Голяма Богородица,  днес 14 август традицията отново  ще се спази. Всички участници в празника отправят послания за доброта и любов, за..

публикувано на 14.08.24 в 16:05

Насрочиха делото срещу 40-годишен мъж за побой над жена му

Един от най-бруталните случаи на домашно насилие в Перник влиза в съда. За 15 август е насрочено делото срещу 40-годишен мъж, пребивал и изтезавал в продължение на повече от 20 часа жената, с която живеел на семейни начала. Срещу него са повдигнати няколко обвинения, най-тежкото от които е за средна телесна повреда в условията на домашно насилие по..

публикувано на 14.08.24 в 13:54