Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авария спря водоподаването от язовир „Студена”

Снимка: архив

Поредна авария спря водоподаването от язовир „Студена” към половин Перник и няколко населени места. Аварията е на главен клон 1 под резервоарите в кв. „Могиличе”.

При работа на фирмата- изпълнител на водния цикъл е скъсана тръба, което е наложило да се спре водата от язовира. Без водоподаване са централната градска част на Перник и прилежащите квартали „Иван Пашов”, „Хумни дол”, „Рудничар”, „Могиличе”, „Драгновец” „Варош” и „Бела вода”, както и град Батановци и селата Дивотино, Черна гора, Лесковец, Ярджиловци и Богданов дол. Работи се по отстраняване на аварията. 

Резервоарите са пълни и населението най- вероятно няма да усети спирането на водата от язовира, каза управителят на водното дружество Борислав Иванов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отново жълт код за горещини в цялата страна

За пореден ден Националният институт по метеорология и хидрология издаде за днес предупредителен жълт код за високи температури. Към тази сутрин издаденият код за горещо време за утре, 12 юли, е оранжев. Днес ще е предимно слънчево, сочи прогнозата на НИМХ. Ще има временни увеличения на облачността и на изолирани места в следобедните часове ще..

публикувано на 11.07.24 в 09:00

Намаляват времето на синята зона в Дупница

Синята зона в Дупница ще е с намалено работно време на 11 и 12 юли. Причината е в горещото време и очакваните още по-високи температури. Днес и утре паркирането ше се таксува от 08.00 до 16.00 часа. Мярката не се отнася за паркинга при парк “Рила”, който ще се заплаща до 18.00 часа.  На инкасаторите в Синята зона е осигурена вода от Община Дупница...

публикувано на 11.07.24 в 08:26

ЮЗУ започва записването на новите си студенти

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обяви първото класиране на приетите студенти за учебната 2024/2025 г. Записването на новоприетите студенти започва от днес. Всички приети на първо класиране студенти следва да се запишат в срок до 16 юли като представят лична карта, диплома за завършено средно образование и квитанция за платена..

публикувано на 11.07.24 в 07:42

Кюстендилски волейболистки ще представят България на Световните ученически игри

Кметът на Община Кюстендил Огнян Атанасов награди отбора на ПМГ "Проф. Емануил Иванов", класирал на първо място в България на Ученическите игри по волейбол във възрастова група 5.-7. клас. Отборът ще представи България на Световните ученически игри през април 2025 година в Белград, Сърбия. Атанасов връчи почетен плакет за високи постижения в..

публикувано на 10.07.24 в 14:07

Арестуваха перничанин отглеждал канабис край Бобов дол

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления с наркотични вещества е проведена от служители на ГДБОП на територията на община Бобов дол. Със съдействието на служители от полицейското управление в Бобов дол, вчера е извършено претърсване на землището на с. Шатрово По време на акцията антимафиотите установили нива, засята с..

публикувано на 10.07.24 в 13:23

Международен събор „Краище”

Традиционният международен събор "Краище" ще се състои този петък, 12 юли, в местността Голеш, край едноименното село, разположено в най-южните части на Босилеградска община в Република Сърбия. Съборът е организиран от общините Кюстендил, община Крива Паланка (Република Северна Македония) и община Босилеград (Република Сърбия). Всяка година съборът..

публикувано на 10.07.24 в 12:49

Започва реконструкция на общежитие на гимназия в Сандански

Днес бе поставено символично начало на строително – монтажните дейности по цялостната реконструкция и оборудване на ученическите общежития на ЗПГ „Климент Тимирязев“ в град Сандански. Символично начало на строителните дейности бе дадено от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов след отслужен водосвет от архиерейския наместник отец Георги Танчев...

публикувано на 10.07.24 в 11:53