Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Камбитов: Ще бъда наистина независим

Независимият кандидат за кмет на Благоевград, Атанас Камбитов, представи инициативния комитет, който издигна неговата кандидатура за предстоящите местни избори на 29 октомври. Ще бъда наистина независим и с вашата подкрепа се надявам да направим Благоевград по-добро място за бизнес, за живот и да върнем славата му на един от най-бързоразвиващите се градове-модерен и европейски, заяви Атанас Камбитов. 

Председател на инициативния комитет, издигнал кандидата за кмет на Благоевград, Атанас Камбитов, е доцент Елена Ставрова, началник на катедра „ Финанси “ в Стопанския факултет на ЮЗУ „ Неофит Рилски“. Тя представи членовете на комитета, сред които се отличават имената на Нешка Робева, Станка Желева, Татяна Събринска, патологът д-р Георги Георгиев. Пред медиите Атанас Камбитов припомни част от свършеното през неговите два мандата като градоначалник на областния център. Той увери, че неговият екип знае как да реши наболелите проблеми и открои някои от тях, сред които: неработеща местна икономика, нисък стандарт, ниско заплащане, младите хора напускат града, за да се развиват на други места, което води до обезлюдяване, липсата на индустриална зона. Няма проекти с европейски финансиране и на инвеститори също. И това са част от проблемите на общината, смята Камбитов.

До няколко дни Атанас Камбитов ще представи програмата, с която влиза в битката за кметския стол в община Благоевград.

Инициативен комитет:

Председател -доцент Елена Ставрова, началник на катедра „ Финанси “ в Стопанския факултет на ЮЗУ „ Неофит Рилски“.

- Нешка Робева- най-успешният треньор по художествена гимнастика и ръководител на клуб „ Левски ”;

- Д-р Теменужка Любенова- дългогодишен ръководител на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград;

- Василка Колчева - дългогодишен директор  на ДГ „ Усмивка ” ;

- Д-р Георги Георгиев - експерт по клинична патология с над 30-годишен опит като доктор на специализаирана онкологична болница, зам. - предеседател на Българското сдружение по патология. Председател на районната гилдия на БЛС -Благоевград;

- Станислав Манолев - футболист и президент на ФК “Пирин

- Марияна Митова - директор на Строителната гимназия в Благоевград ;

- Гергана Грозданова - дългогодишен танцьор в ансамбъл„ Пирин ” и ръководител на СБМТД при ФА „ Пирин ”;

- Валерия Калинова - практикуващ правист от 10 години;

- Виолета Стойнева - културолог;

- Станка Желева - ръководител на фондация „ Изиарт ”, художник и организиратор на културни и просветителни стратегии и събития за деца и младежи, като „ Изкуство за дребните ”, „ Детски панаир ”, „ Изиарт фест ” и други;

- Николай Янчовичин - изпълнителен директор на БГ Радио и Radioplay media;

- Жерар Понт - директор и притежател на най-големия интернационален фестивал за френска просвета и музикално изкуство „ Франкофоли ”;

- Татяна Сърбинска - Българска народна певица, стартирала своята кариера в ансамбъл„ Пирин ”;

- Христина Спасова - директор „ Комуникации и планове ” в БГ радио;

- Зорница Кралева - бивш зам. - кмет на община Благоевград и специалист по европейски стратегии и планове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Възстановено е движението в района на Кресенското дефиле

Възстановено е движението по пътя Благоевград-Кресна в района на Кресенското дефиле, където по-рано днес аварира тежкотоварян автомобил. До 21 часа се ограничава движението на камиони над 12 тона по отделни пътни участъци. Ограничението не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи..

публикувано на 12.07.24 в 19:09

Разкриха напълно статуята от Хераклея Синтика, местят я в музея в Петрич

Статуята от Хераклея Синтика показа лицето си изцяло, макар и за малко - преди да я опаковат заради пренасянето в музея на Петрич. То е изключително интересно и навежда към идеята за портретни черти на владетел, изобразен като бог, бе първият коментар на проф. Вагалински. Предполага се и че статуята е по-ранна, съобщават на фейсбук страницата си от..

публикувано на 12.07.24 в 16:45

Поставят климатици в детските градини в община Разлог

Община Разлог осигури със собствени средства климатици за всички групи към ДГ "Радост" в цялата община. Днес бяха монтирани първите такива. Във филиал „Незабравка“ към ДГ „Радост“ в Разлог вече климатиците са поставени и функционират. Температурата в помещенията е приятна, а децата се радват на прохлада. Предстои монтиране на климатици във..

публикувано на 12.07.24 в 16:40

Камион аварира в Кресенското дефиле

Временно движението по първокласен път Благоевград-Кресна в района на Кресенското дефиле се осъществява двупосочно в една лента поради аварирал тежкотоварен автомобил.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщиха от АПИ.

публикувано на 12.07.24 в 16:20

Шестима души са задържани при полицейска акция в Перник

Шестима са задържани за установяване на съпричастност към извършени престъпления  при полицейска акция в Перник за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, пътната безопасност и спазване на Закона за гражданската регистрация.  Проверени са 48 автомобила, 287 лица /в това число 28 криминално проявени/ и 72 адреса. Съставени са 13..

публикувано на 12.07.24 в 16:06

Забраниха движението в част от пътя към хижа "Вихрен"

Със заповед на кмета на община Банско Стойчо Баненски се въвежда временна забрана за движение и паркиране на автомобили в част от четвъртокласен общински път № BLG1005 (II-19) гр. Банско - х. Вихрен от местност „Шилигарника” (първи паркинг) до хижа „Вихрен”. Забраната е в сила за периода от 12.07.2024 г. до 15.09.2024 г. и е валидна за часовия..

публикувано на 12.07.24 в 15:38

Над 300 мотора пристигнаха в Банско за Ridе On 2024

От 11 до 14 юли Банско е столицата на Harley Owners Group /H.O.G./– най-голямата в световен мащаб организация на мотоциклетисти, в която членуват повече от един милион души от над 100 страни по цял свят. H.O.G. Sofia Chapter и Harley-Davidson Sofia избраха Банско за провеждането на Ridе On 2024. Да се запознаят със забележителните природни..

публикувано на 12.07.24 в 15:24