Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров е на осминафинал в Шанхай

Автор:
Снимка: архив

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в Шанхай.

Поставеният под №18 българин отстрани 13-ия в схемата Карен Хачанов от Русия със 7:6(6), 6:4 след час и 57 минути игра.

Димитров имаше на два пъти чифт поредни точки за пробив в четвъртия и осмия гейм, но Хачанов успя да се защити. На свой ред руснакът имаше два поредни брейкбола в 11-ия гейм, но 32-годишният българин не трепна и ги отрази. Стигна се до тайбрек, в който при 2:0 точки за Григор играта беше спряна от съдията на стола Карлос Бернардеш заради дъжд. Мачът на централния „Стейдиъм корт“ беше подновен след почти час. Димитров водеше с 4:2 при смяната на половините. Гришо отрази сетбол при 5:6 с отличен сервис, а после реализира своята възможност, когато Хачанов изкара топката от форхенд в аут.

В следващата част Димитров започна уверено и в петия гейм поведе с 40:15 при сервис на съперника и реализира първия пробив в мача с чудесен минаващ удар от бекхенд по правата, за да поведе с 3:2. Това вбеси Хачанов, който счупи ракетата си. При 5:4 Григор сервираше за победата. Той започна с 10-ия си ас и бързо стигна до 40:0. След това реализира още първия си мачбол.

Първата ни ракета завърши с 32 печеливши удара при само 12 непредизвикани грешки.Той си осигури 90 точки за световната ранглиста, където е 19-и.

Следващият съперник на Димитров се определя по-късно днес в мача между водача в схемата Карлос Алкарас от Испания с Дан Еванс от Великобритания.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Димитър Главчев, Калин Стоянов

Премиерът Главчев: Алпинисти ще се включат в гасенето на пожара в Беклемето

Изключително сложна продължава да бъде ситуацията заради пожара в района на Карловското село Кърнаре. Има няколко огнища, теренът е недостъпен за техника, с много отвесни скали. Хеликоптерите от Чехия са на мястото и вече гасят. Алпинисти от пожарната и доброволци  ще доближат максимално пожара, в опит да бъде овладян. Това заявиха премиерът..

публикувано на 20.07.24 в 15:50

150 годишната черква в село Горна Железница посрещна миряни за своя храмов празник – Илинден

Възрожденската черква  отвори врати и посрещна наследници на родове, чийто корени са от там, както и много гости.150 годишния храм във вече безлюдното село е построен през далечната 1874 година. В архитектурно отношение представлява каменен еднокорабен храм с полуцилиндричен дъсчен свод. Амвонът и дъсчената решетка са рисувани. След Горноджумайското..

публикувано на 20.07.24 в 15:24

Катастрофа близо до Благоевград

Движението при км 366 на път I-1 Благоевград – Кресна се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 20.07.24 в 15:13

Калин Стоянов: Два хеликоптера гасят на Беклемето, два - край Воден

Все още не е локализиран пожарът в района на Беклемето. Това съобщи служебния премиер Димитър Главчев, който заедно с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, пристигна в Кърнаре. Достъпът в местността е изключително затруднен, обясни Главчев: "Тук ситуацията е много сложна, защото става въпрос за резерват "Стенето", който е много трудно достъпен,..

публикувано на 20.07.24 в 15:05

Радев за пожарите: Нека всички да си изпълняват задълженията по закон

Пети ден продължава борбата с огъня в крайграничната община Болярово. Ситуацията вече е под контрол, няма опасност за населените места. Президентът Румен Радев посети Болярово и част от пострадалите села. И днес продължава овладяването на пожара, като в момента усилията са насочени в направлението между селата Крайново и Странджа, посочи зам.-директорът..

публикувано на 20.07.24 в 12:39

Фолклорен събор-конкурс на сватбената обредност ще се проведе днес в земенското село Пещера

Осми фолклорен събор-конкурс на сватбената обредност ще се проведе днес в земенското село Пещера. Празникът е под патронажа на кмета на Община Земен Михаил Златанов и се организира през две години. 41 фолклорни групи от страната с над 480 участници ще представят на откритата сцена в селото обреди и ритуали, съпровождащи традиционната българска сватба,..

публикувано на 20.07.24 в 10:20

С местен референдум дупничани ще решават бъдещето на ВиК

 Информацията разпространиха от ПП “Възраждане”, които събраха над 5 000 подписа за провеждане на допитването. От ГРАО са се произнесли, че 4 355 от подписите са валидни, което се равнява на 11% от жителите на община Дупница. Следващата стъпка е свикване на извънредна сесия на Общинския съвет, който ще определи дата за референдума и ще подготви..

публикувано на 20.07.24 в 09:14