Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пернишки прокурор е задържан за побой над съпругата му

Пернишкият прокурор Бисер Михайлов е задържан  заради побой над съпругата му, потвърдиха от полицията. Сигналът за домашното насилие е подаден от дъщерята на семейството. Засега Бисер Михайлов е задържан за до 24 часа по закона на МВР. Той е бивш заместник окръжен прокурор на Перник, но след скандалите покрай сина му Васил, който наскоро бе осъден условно заради закана за убийство и срещу когото се водят още няколко дела за побой, бе преназначен като редови прокурор. 

Това не е първият арест на Михайлов. Преди години Бисер Михайлов бе задържан заедно с брат си заради лихварство.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметът на Разлог посрещна европейска шампионка

Кметът на Община Разлог-инж. Красимир Герчев посрещна европейската шампионка по волейбол с разложки корени-Вяра Парапунова. На 13 юли, на Европейския шампионат по волейбол ЕвроВолей 2024, при девойки до 18 години, България, става шампион.  Играч на отбора е Вяра Парапунова, чиито родители са от град Разлог. Днес кметът на Община Разлог посрещна Вяра в..

публикувано на 06.08.24 в 16:54

Община Симитли защити Коматинските скали

Районната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) - Благоевград прие предложението на кмета на град Симитли, Апостол Апостолов, за защита на природната забележителност Коматински скали. Защитената територия е с площ 192 декара. Уникалните образувания, които не отстъпват на Белоградчишките скали, се намират на 25 километра от Симитли във Влахина..

публикувано на 06.08.24 в 16:44

Джаз в теснолинейка!

Да се возиш на джаз-теснолинейка звучи необичайно и екстравагантно? А защо не?! Със сигурност ще бъде забавно, интересно и много приятно. Банско джаз фестивал, Община Банско и Родопската теснолинейка организират едно атрактивно музикално пътуване между Родопа, Пирин и Рила. Пътниците могат да се возят по джазовата теснолинейка в два..

публикувано на 06.08.24 в 16:41

Проверка на състоянието на моста между ГКПП "Кулата" и ГКПП "Промахон"

Областният управител Георги Динев, заедно със заместник областния управител Христо Ангелов, който е председател на междуведомствената комисия, Иван Кунев – директор на ОПУ - Благоевград, представители на ОД на МВР-Благоевград, РД „Гранична полиция“-Смолян, Агенция „Митници“ София, ОО „Автомобилна администрация“ - Благоевград, инж. Мартин Петков –..

публикувано на 06.08.24 в 16:36

Изправена е статуята, намерена при разкопките в Хераклея Синтика

Статуята, вероятно на владетел или висш чиновник, открита при теренните проучвания в обект „Античен град Хераклея Синтика“, е разопакована и изправена на място в експозиционната зала на Историческия музей в Петрич. Няколко часа продължи работата, под ръководството на проф. Людмил Вагалински, за да се извиси в цял ръст мраморната статуя. Предстои..

публикувано на 06.08.24 в 16:32

Стартира реконструкцията на част от водопроводната мрежа в Разлог

Днес – на големия християнски празник Преображение Господне, започва подмяната и реконструкциата на водопроводната мрежа, като първата улица, на която, ще бъдат извърщени ремонтните дейности, е улица „Шипка“. С водосвет за здраве и успех се даде началото на проект, финансиран от „Програма за подкрепа на общински обекти“, който поетапно ще обхване..

публикувано на 06.08.24 в 15:24

Откриват ловния сезон в Трънско на 10 август

С подписан договор за концесия между Ловно-рибарско сдружение „Руй“ и Държавно горско стопанство – Трън, ловците в Трънско посрещат новия ловен сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. Договорът е сключен за срок от 15 години и дава право на ЛРС да стопанисва и управлява дивечовите запаси на територията на цялата..

публикувано на 06.08.24 в 14:43