Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръст на злополуките на работното място

Автор:
Снимка: архив

За периода януари-септември злополуките на работното място са се увеличили спрямо миналата година със 7% или със 68 на брой, отчита Националният осигурителен институт. 

Намалява обаче броят на календарните дни, които не са отработени вследствие злополуките с 4.7%.

Националният осигурителен институт отчита още, че за същия период най-много са трудовите злополуки в областите "Търговия на едро", "Сухопътен транспорт"  и "Държавно управление". 

Намаление се отчита при трудовите злополуки при отиване на работа. 

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Методи Байкушев кани жителите на 6 улици на информационна среща

Кметът на община Благоевград Методи Байкушев кани живущите в района на ул. „Св. Иван Рилски“, „Иван Вазов“, „Иларион Макариополски“, „Аргир Манасиев“, „Захари Стоянов“ и „Антим I” на информационна среща във връзка предвидени дейности – ремонт и реконструкция на улиците, за които има подписани споразумения за финансиране с МРРБ. Срещата ще се проведе..

публикувано на 10.07.24 в 09:59
Кирил Стоев

Одобриха проект за уличното осветление на села в община Радомир

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев. Проектът е  на стойност над 1.9 млн. лв., а финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост. Проектът включва изграждането на ново енергийно ефективно LED осветление и въвеждане на система за централизирано..

публикувано на 10.07.24 в 09:51

Нововъведение във ВиК Благоевград

С цел подобряване на услугите, "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Благоевград преминава към нова виртуална "IVR" централа за получаване на телефонни обаждания. Единният телефонен номер 0800 18 421 ще остане единствен предоставен за връзка с дружеството. При свързване с централата, ще има възможност да се избира между 4 опции за връзка с..

публикувано на 10.07.24 в 09:36

НСОРБ готви позиция относно новия законопроект за ВиК

Днес изтича срокът за обществено обсъждане на поредния законопроект за водоснабдяването и канализацията, който предвижда консолидиране и на останалите общински ВиК дружества в страната към държавните и промени,  свързани с регулиране на цената на услугата.  Текстовете предизвикаха недоволство сред кметове на общини, а на предстоящото в четвъртък..

публикувано на 10.07.24 в 09:25

Тази седмица НС изслушва шестима министри

Парламентът ще изслуша шестима министри от служебното правителство - това предвижда седмичната програма на депутатите. В дневния ред е и обсъждане на Проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание и парламентарен контрол. Очаква се депутатите да започнат работа с изслушване на служебния министър на културата Найден Тодоров..

публикувано на 10.07.24 в 09:23
Тунел Железница

Катастрофа в тунел “Железница” на АМ “Струма”

Катастрофа в тунел “Железница” на АМ “Струма” Катастрофа затруднява движението в района на тунел „Железница“ на АМ „Струма“ в посока Кулата. Движението се осъществява в изпреварващата лента, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Ограничена за движение е активната лента. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 10.07.24 в 08:43

Горещините продължават

Днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали и прегърми. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 34° и 39° градуса.

публикувано на 10.07.24 в 05:26