Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как се гласува с машина показат в Благоевград

Разяснителна кампания относно метода за гласуване с машини ще се проведе на 21 и 22 октомври (събота и неделя) в зала „Пейо Яворов“ в Благоевград.

Всеки жител, имащ право на глас, може да се информира за последователността на стъпките, свързани с упражняване на машинния вот и през двата дни за времето от 09.00 до 19.00 часа.

В понеделник (23 октомври) до 15.00 часа машините ще бъдат разположени на партера на общинска админитрация.

С цел улесняване на гражданите на разположение ще има дежурни служители на Община Благоевград, които ще оказват съдействие.

Кампанията е във връзка с произвеждане на изборите за общински съветници и кметове, насрочени за 29 октомври 2023 г.По публикацията работи: Екатерина Николова

БНР подкасти:

Вижте още

платена публикация
Кирил Стоев: Вярвам, че хората масово ще гласуват за устойчиво развитие на Радомир

Какви качества трябва да притежава бъдещият кмет на Радомир? Трябва да бъде открит, честен и отговорен, необвързан от икономически кръгове. Трябва да може да обединява общинските съветници около важните решения за града. Радомирци казват - "Ние не сме виждали кмета от миналите избори". Каква дистанция трябва да спазва бъдещият кмет..

публикувано на 03.11.23 в 09:23

ЦИК дава на участниците във вота достъп до изходния код на машините

При пълна прозрачност преминава довереното изграждане на изходния код на машините за гласуване и тяхното удостоверяване. Това увери пред Хоризонт заместник председателят на ЦИК Росица Матева.  След като в петък успешно бе генериран кодът, който гарантира софтуера, днес  партиите и коалициите, регистрирани в ЦИК, ще имат достъп до цялата документация,..

публикувано на 23.10.23 в 11:01

ЦИК публикува на сайта си интерактивна брошура

Централната избирателна комисия одобри и публикува на сайта си интерактивна брошура от 15 страници за предстоящите местни избори на 29 октомври и за балотажите на 5 ноември. Освен правата на избирателите - в брошурата са обяснени последователно стъпките за гласуване с хартиени бюлетини и с машина. Има и кратки видеоматериали. Този за гласуването с..

публикувано на 20.10.23 в 09:12

ЦИК показа бюлетините за местните избори

Организацията на местните избори на 29 октомври протича нормално, съобщиха от ЦИК.  12 089 ще бъдат разкритите секции, като 48 часа преди вота ще стане ясно колко още ще са тези в болници, арести и подвижните избирателни секции. Говорителят на ЦИК Росица Матева съобщи, че е започнало обучението на секционните избирателни комисии. Тя представи и..

публикувано на 17.10.23 в 15:41

Предизборен диспут в Радио Благоевград

Радио Благоевград организира безплатен диспут в рамките на предизборната кампания за местните избори, насрочени за 29.10.2023 г. В диспута ще участват 12 кандидати за кметове и общински съветници от партии и коалиции, регистрирани за участие в предстоящите избори. Тема на диспута: „Общините: визия за развитие – предизвикателства,..

публикувано на 05.10.23 в 09:35

ОИК-Перник заличи регистрациите на кандидати за кмет

ОИК в Перник заличи регистрациите на всички кандидати за кмет на най- големите пернишки кметства „Изток” и „Църква”, както и кметствата „Бела вода” и „Калкас” след повторно указание от ЦИК. Част от политическите партии обявиха, че вероятно ще атакуват решенията по съдебен път. Ще обжалват и в ЦИК.  Драмата около четирите пернишки кметства продължава...

публикувано на 04.10.23 в 13:40

ЦИК с указание за заличаване на кандидати за кметове на кметства

ЦИК е изпратила указание до ОИК в Перник за заличаване на всички кандидати за кметове на най-големите пернишки кметства „Изток” и „Църква”, както и кметствата „Бела вода” и „Калкас”. Мотивите са, че кметствата не фигурират в актуализирания списък на НСИ към 4 август, в които следва да се произведе избор на кметове на 29 октомври. До поредния сложен..

публикувано на 03.10.23 в 11:32