Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнян Атанасов: Балотаж в Кюстендил ще има

Кандидатът за кмет на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов заяви в  ефира на Радио Благоевград, че в Кюстендил нещата са динамични, но  балотаж ще има. По предварителни данни на социологическите агенции разликите с кандидата Петър Паунов са около 100 гласа, но това са прогнозни резултати. 

Огнян Атанасов е издигнат за  кмет от ПП "Партия на зелените".

Атанасов е инженер по образование, той е заместник-председател на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

Изборният ден в община Кюстендил е преминал спокойно и без проблеми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Кюстендилско въвеждат онлайн излъчване на заседанията на общинските съвети

Деветте общини в Кюстендилско спешно въвеждат онлайн излъчване на заседанията на съветниците, за да спазят промените в Закона за местното самоуправление, които задължават заседанията на комисиите и сесиите на минипарламентите да се излъчват пряко, както и да се правят записи. Трудности при осигуряване на онлайн излъчването на заседанията на общинския..

публикувано на 11.07.24 в 11:44

834 лева е средният размер на основната пенсия у нас

834 лева достига средният размер на основната пенсия без добавките към нея през този месец, след като пенсиите отпуснати до края на миналата година се осъвремениха с 11 процента от началото на юли. При мъжете средната пенсия вече е 991 лева, тази на жените е  727 лева. В столицата средната пенсия е най високата за страната - 1037 лева , като за мъжете..

публикувано на 11.07.24 в 11:41

Студентският съвет ще помага при записването на новоприетите студенти в ЮЗУ

От днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“ започна записването на новоприетите студенти на първо класиране за учебната 2024/2025 г. То ще продължи до 16 юли, каза за Радио Благоевград , зам. ректорът на висшето училище доц. Вяра Кюрова.  Новоприетите студенти трябва да представят лична карта, диплома за завършено средно образование и..

публикувано на 11.07.24 в 11:40

Край на общественото обсъждане за промените при изпитите за кандидат-шофьорите

Завърши едномесечното обществено обсъждане на промените в наредбите за обучение и изпити на кандидатите за шофьори. Основните изменения са свързани с надграждане и подобряване функционалностите на информационната система за обучение и изпити на агенция "Автомобилна администрация". Видеоклипове с опасни ситуации на пътя се добавят в изпита за..

публикувано на 11.07.24 в 09:32

Изготвиха график за учениците по време на ремонта в ОУ „Димитър Благоев“

Община Благоевград и II ОУ „Димитър Благоев“ утвърдиха график за разпределение на учениците по време на ремонтните дейности на училището. Той е изготвен със съдействието на част от останалите учебни заведения на територията на областния център. Местата, на които временно ще бъдат преместени учениците са съобразени в максимална степен с близостта до..

публикувано на 11.07.24 в 09:29

Отново жълт код за горещини в цялата страна

За пореден ден Националният институт по метеорология и хидрология издаде за днес предупредителен жълт код за високи температури. Към тази сутрин издаденият код за горещо време за утре, 12 юли, е оранжев. Днес ще е предимно слънчево, сочи прогнозата на НИМХ. Ще има временни увеличения на облачността и на изолирани места в следобедните часове ще..

публикувано на 11.07.24 в 09:00

Намаляват времето на синята зона в Дупница

Синята зона в Дупница ще е с намалено работно време на 11 и 12 юли. Причината е в горещото време и очакваните още по-високи температури. Днес и утре паркирането ше се таксува от 08.00 до 16.00 часа. Мярката не се отнася за паркинга при парк “Рила”, който ще се заплаща до 18.00 часа.  На инкасаторите в Синята зона е осигурена вода от Община Дупница...

публикувано на 11.07.24 в 08:26