Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение в ОИК - Петрич

Тъмната стаичка Местни избори - Варна 2023
Снимка: Галена Ковчазова

Представители на политически партии и кандидати за кметове и общински съветници в Петрич  са нахлули снощи в  помещението на Общинската избирателна комисия и залата за приемане на изборните резултати. 
Наложило се намесата на полицията, а със свое решение ОИК е спряла работата за  три часа. 
Около 21.30 минути   застъпници, наблюдатели и участници в изборите за местна власт  нахлуват в помещението, където заседава  Общинската избирателна комисия и настоявали да  останат там, защото нямали доверие в работата й и се съмнявали в манипулация на  вота. Председателят на комисията Борислав Коконов описа  ситуацията като недопустима.
Тъй като се стигнало и до физическа невъзможност работата  по приемане на изборните книжа  да продължи, както и  реална опасност да бъде компрометирана анонимността на вота при броенето на бюлетините,  се наложило намеса на полицията.  Едва към 1.30 часа  след полунощ  процесът по приемане и обработка на изборните протоколи  в Петрич е била възобновена, а  за случая е уведомена ЦИК и прокуратурата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

1556,10 лева е средномесечният осигурителен доход у нас

Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 1 юли 2023 до 30 юни 2024 г. е 1 556,10 лева, което е по-малко от средноосигурителния доход за май. Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през юли, посочват от НОИ. НСИ: Нарастване на..

публикувано на 13.08.24 в 10:19
Главен комисар Александър Джартов

Бъдете бдителни! Създава се висок риск от възникване на нови пожари

Създава се висок риск от възникване на пожари. За това предупреди в ефира на БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". "Температурите продължават да са много високи. Днес отново има предупреждение за горещо време в 18 области, съчетано със силен вятър и суха висока растителност"...

публикувано на 13.08.24 в 09:40

Горица Грънчарова – Кожарева продължава разговорите за служебно правителство

Продължават срещите на избраната от президента Румен Радев за служебен премиер Горица Грънчарова - Кожарева с министри от кабинета Главчев и експерти преди представянето на проект на правителство, срокът за което изтича на 19 август. Досега разговори бяха проведени с настоящия министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който допусна, че може да бъде..

публикувано на 13.08.24 в 09:35

Над 47 000 жертви на жегите в Европа за 2023 г., България – на челно място

Над 47 000 души са станали жертва на високите температури в Европа миналата година - най-топлата в света, откакто се води статистика. Данните са от изследване, ръководено от Барселонския институт по глобално здравеопазване. България заема челно място в тази статистика. Страните с най-високи нива на смъртност, свързани са горещините, са Гърция (с 393..

публикувано на 13.08.24 в 09:30

Големият пожар в Гърция взе жертва

Продължава борбата с огнената стихия в област Атика, където пожара взе жертва. Днес рискът за нови пожари остава висок. Гръцките пожарникари работят заедно с колегите им от европейските страни, които пристигнаха в рамките на европейската помощ на Гражданска защита. Пожарните огнища са много,вятърът разпалва нови,казаха огнеборците тази сутрин. На..

публикувано на 13.08.24 в 09:01

Горещо с максимални температури от 38° до 41° градуса

Днес отново ще бъде слънчево, след обяд и горещо. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 35° и 40° градуса. В планините ще е слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 33°, на 2000..

публикувано на 13.08.24 в 05:15

Откриха официално инициативата „Ела си в Благоевград“

В Благоевград бе открито първото издание на тридневния форум „Срещаме се у дома“, организиран от Община Благоевград. Събитието е част от инициативата „Ела/си/ в Благоевград“, чиято цел е да привлече и мотивира благоевградчани, работещи и развиващи бизнес навън, да се завърнат и реализират в родния си град . „В Благоевград имаме всичко онова,..

публикувано на 12.08.24 в 21:55