Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предават изборните книжа в Благоевград

  В 10.30  часа ще започне  предаването на изборните книжа  в Благоевград към секционните комисии. В някои от общините на областта  началният час е 15ч.  Графиците на Общинските избирателни комисии  са  съгласувани с тези на фирмата, която доставя  устройствата за машинно гласуване. Общият брой на  бюлетините за областта са  164 300 за избор на общински кметове и  30 хиляди за кметове на кметства. Те бяха доставени вчера следобед и транспортирани с полицейска охрана към 12-те общини.  Само в Белица и Якоруда  местните избори приключиха на първия тур.  Графиците  за предаване на изборните книжа на секционните  комисии са съгласувани с  времето за доставяне на машините. В 62 населени места ще се гласува с машинни устройства и с хартиени бюлетини. В 34 села от област Благоевград ще се избира кмет на населеното място, а  в  Сандански, Петрич, Разлог и Благоевград ще има балотаж за кмет на общината. Очаква се специално указание на ЦИК  как да се проведе втория тур за избор на кмет на село Места, община Банско, където кандидатът с по-висок резултат на първия тур, вчера  се отказа от  надпреварата.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Дариха апаратура от ново поколение за МБАЛ - Благоевград

„Клуб за бъдеще“ с поредна успешна кауза в Благоевград. За първи път с предадените пластмасови капачки дариха високотехнологична апаратура на МБАЛ-Благоевград. Сърцати доброволци са събрали тонове капачки, за да осигурят високотехнологичната апаратура. Три отделения – неонатология, родилно отделение и педиатрия получиха техниката, която..

публикувано на 12.07.24 в 11:54

Цяла плеяда победители на сцената на „Пирин Фолк“ Сандански 2024

XXX I I-то издание на „Пирин Фолк“ Сандански 202 4  ще зарадва почитателите на македонската музика с обичани звезди, които ще ни зарадват от сцената на 30, 31 август и 1 септември . Организаторите от Фен Фолк ТВ залагат на популярни изпълнители, които имат множество изяви на фестивала и през годините са получавали различни..

публикувано на 12.07.24 в 11:44

Голям пожар на границата със Северна Македония

Голям пожар гори в близост до границата ни с РС Македония, край Петрич. Огънят е пламнал снощи на територията на югозападната ни съседка, като е обхванал предимно сухи треви и храсти. Пожарът все още не е овладян и има опасност да навлезе в българска територия. Радио Благоевград информира, че от снощи пожарникари и служители на ЮЗДП са на..

публикувано на 12.07.24 в 11:02
Ибраим Зайденов

Ибраим Зайденов напусна парламентарната група на ДПС

Още един депутат напусна ПГ на ДПС. От парламентарната трибуна председателят на парламента Рая Назарян съобщи, че заявление е подал Ибраим Зайденов, избран от Благоевград. Така групата на ДПС вече се състои от 24-ма, а извън нея са 23-ма депутати. Общо 37 са народните представители извън група - с двама по-малко от втората по численост група -..

публикувано на 12.07.24 в 10:43

Празник на водата в село Баня

По повод 25 юли, Световния ден за превенция на удавянията, Община Разлог, Областен съвет на БЧК – Благоевград, Общински съвет на БЧК - Разлог и кметство село Баня организираха един своеобразен празник, изцяло посветен и свързан с водата - нейната сила и мощ. Във водния празник участие взеха деца, представители на БЧК, плувци и специалисти по..

публикувано на 12.07.24 в 10:29

Горски служители от ЮЗДП в борба пожарите

Горски служители от ЮЗДП в борба пожарите. Цяла нощ продължава гасенето в обхвата на ДГС Осогово, а в Петрич целта е недопускане на голям пожар от Северна Македония да навлезе у нас. След като получават сигнал за голям горски  пожар в съседната държава, горски служители от ДГС Петрич се отправят към границата. Заедно със служители на РС ПБЗН,..

публикувано на 12.07.24 в 09:53

Парламентът гласува проект за правилник за дейността му

В условията на промяна в парламентарните групи след разделянето на ДПС и в очакване за връчване на втория мандат на Продължаваме промяната- Демократична България, Народното събрание ще гласува проект на правилник. Временната комисия отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за парламентарни..

публикувано на 12.07.24 в 09:47