🎂 3 дни до рождения ни ден!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

50 години БНР - Радио Благоевград

Звукът на Югозапада

Навлизаме в кулминационната фаза по отбелязването на 50-годишния юбилей на БНР - Радио Благоевград.

Много са събитията, които предстоят през следващите седмици. Основната част ще бъдат и с участието на нашата интелигентна аудитория.

Ще се опитаме обаче, да ви представим и някои от основните дейности, които остават извън общото полезрение. Но, които са от изключителна важност продуктът, който заедно правим, да бъде на високо професионално ниво.

Световноизвестният ансамбъл „Пирин“; доайените на пиринската македонска песен; младите техни последователи – певци и инструменталисти; именити композитори и аранжори, сред които Димитър Динев, Валери Димчев, Петьо Кръстев. Това е основният облик, отличаващ в музикално отношение програмата на Радио Благоевград.

А, за да се поставим на върха на пирамидата в национален мащаб, основната роля е на Музикално-продуцентския комплекс на радиото. И на онези водещи български музикални експерти, под чието ръководство се е развивала звукозаписната дейност през тези пет десетилетия.  Енергията на незабравимия Александър Кокарешков се подема напред във времето, за да стигнем до днешния съвременен високотехнологичен комплекс, който се ръководи от д-р Маргарит Русев.

И какво още, може да чуете в звуковия файл.
Галерия

Вижте още

Общинският съвет по наркотични вещества „Подари време“ на възрастни хора от Благоевград

Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград се включи в съвместната инициатива на Радио Благоевград и Неврокопската митрополия под надслов „Подари време“. Баница с късмети, свежи плодове, искрени усмивки и много топлина внесоха в дома „Света Петка“ представителите на ОБСНВ – Благоевград, начело с председателя Магдалена Рахова. За..

публикувано на 08.12.23 в 11:55

Капитанът на ФК “Пирин“ и деца от „Вечерница“ подкрепиха инициативата „Подари време“

Капитанът на ФК „Пирин“ Александър Дюлгеров и деца от ДГ 8 „Вечерница“ в Благоевград подкрепиха инициативата „Подари време“, която е съвместна на Радио Благоевград и Неврокопската митрополия. Днес футболистът и децата гостуваха на Дома за стари хора „Св. Петка“ в благоевградския квартал „Струмско“. Възпитаниците на 3-та  група „Котенца“  от ДГ 8..

публикувано на 07.12.23 в 11:53

„Подари време“ с ученици от ПГТЛП Благоевград

Продължава съвместната инициатива на Радио Благоевград и Неврокопската митрополия под надслов „Подари време“. В днешния празничен ден - Никулден ученици от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ – Благоевград гостуваха на Дома за стари хора „Св. Петка“ в кв. „Струмско“. Те им донесоха хлебен шаран, кекс, питка, а пред..

публикувано на 06.12.23 в 15:28

Неврокопският митрополит Серафим в емоционална среща с възрастните хора в Благоевград

Днес се проведе вторият ден от съвместната инициатива на Радио Благоевград и Неврокопска митрополия „Подари време“. Тя е с насоченост към обитателите на Дома за стари хора „Света Петка“ в Благоевград, като цели преди настъпването на най-светлите дни от годината – тези, отбелязващи Рождество Христово, сивият делник на възрастните хора да се превърне..

публикувано на 05.12.23 в 17:50

Стартира благотворителната инициатива „Подари време“

Официално стартира благотворителната инициатива на Неврокопската митрополия и Радио Благоевград „Подари време“, организирана в навечерието на Рождество Христово и по повод юбилея на Радиото на Югозапада. В течение на две седмици, делникът на обитателите на Дома за стари хора в кв. „Струмско“ ще се превърне в празник, благодарение на гостите и на..

публикувано на 04.12.23 в 13:11

"Подари време" – нова инициатива и рубрика

    Голяма част от възрастните, настанени в социални заведения, прекарват дните си в изолация и самота. Онова, което най-много им липсва е внимание, пълноценно общуване извън общността и усещането, че си полезен. Всеки от нас може да промени това като отдели от свободното си време. „Подари време“ е името на съвместната благотворителна инициатива..

публикувано на 01.12.23 в 14:57

Национална награда „Вероника Герин“ за Радио Благоевград

За поредна година Община Благоевград проведе конкурса за журналисти „Сърце и слово срещу наркотиците“ в памет на убитата от мафията ирландска журналистка Вероника Герин. Инициативата е по идея на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград и се провежда за 16-та година, съвместно с посолството на Република Ирландия в България. Голяма..

публикувано на 30.11.23 в 14:27