Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновиха сградата на полицията в Перник

Директорът на ОДМВР-Перник ст. комисар Милчо Милчов преряза лентата на обновената и санирана сграда на Областната дирекция.

Ремонтът на сградата се реализира по Оперативна програма "Региони в растеж" (2014-2020 г.) и е на стойност над 749 000 лв. Подменен е покривът, фасадата е изцяло санирана. Частично подменени са дограми, врати, радиатори и вентили. Монтирани са нови енергоспестяващи осветителни тела, а на входа на сградата е поставена и рампа за инвалиди. Резултатът е видим. Като продължение на това сме планували впоследствие да изградим Център за административни услуги за улеснение на гражданите“, каза директорът на ОД ст. комисар Милчов. 

Зам.-кметът Стефан Кръстев подчерта, че проектът е изпълнен в изключително кратки срокове. Той добави, че с обновяването на сградата се променя не само обликът на градската среда в тази централна част на Перник, но и условията за работа на всички служители от ОД на МВР и службите, обитаващи сградата.


Вижте още

В АУБ учредяват медиен фестивал

Американският университет в България (АУБ) обяви учредяването на годишен медиен фестивал към висшето училище по инициатива на студентския клуб Ellipsis Independent Student Media .  Под надслов „Младите гласове на промяната“ първото издание на форума се организира със съдействието на катедра „Медийни науки“ и отдел „Прием на студенти“ в АУБ. Целта..

публикувано на 27.02.24 в 11:08

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов се връща в ГЕРБ

Атанас Камбитов, два мандата кмет на Благоевград, а преди това депутат от ГЕРБ, който напусна партията заедно с Цветан Цветанов, се завръща като общински председател на ГЕРБ  в областния център. Информацията беше потвърдена днес от пресцентъра на партията. Решението на Изпълнителната комисия на партията е било съобщено на закрито заседание на..

публикувано на 27.02.24 в 10:51

Мартенски базар в Банско

Както всяка година по това време, потребителите на социални услуги от Защитените жилища в Банско са подготвили базар, на който продават изработените собственоръчно от тях мартеници и сувенири за най-любимия пролетен празник – Баба Марта. Вчера той беше открит на централния площад пред сградата на читалището, а първите посетители и клиенти бяха кметът..

публикувано на 27.02.24 в 10:47

Пети ден продължава издирването на Ивана от Дупница

Пети ден продължава издирването на 17-годишната Ивана от Дупница. Има версия, че момичето не е на територията на общината. Създадена е връзка със съседните области, съобщиха от полицията. Към момента са намерени само якето, раницата и мобилния телефон на момичето. Ивана ги е оставила при класната си ръководителка в четвъртък преди да изчезне...

публикувано на 27.02.24 в 10:11

Времето в планините е топло, расте опасността от лавини

Времето в планините днес е много топло, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС), предаде БТА. При високи температури лавинната опасност расте, снегът натежава много и туристите трябва да бъдат изключително внимателни, съветват планинските спасители. Слаби ветрове духат във високата част на планината, има разкъсана облачност до ясно време...

публикувано на 27.02.24 в 09:54

Здравното министерство оповестява мерки заради недостига на инсулин

Здравното министерство ще даде информация какви мерки могат да се предприемат заради постъпилите нови сигнали за недостиг на инсулин в аптеките из страната - въпреки забраната за износ, която е в сила до края на месеца. За липсата на инсулин и обикалянето на пациенти от аптека в аптека, включително в друго населено място, сигнализираха пациентски..

публикувано на 27.02.24 в 09:11

Кметове и министри ще обсъждат бюджета на общините

Днес и утре в София ще се проведе Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните избори в края на октомври 2023-та година. Дневният ред включва приемане на отчети за дейността на Управителния и Контролния съвет на сдружението за миналата година. Програма за дейността за тази година, отчет за..

публикувано на 27.02.24 в 09:08