Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриарх Неофит е в стабилно състояние

Автор:
Снимка: архив

Патриарх Неофит, който е настанен за лечение с белодробно заболяване във Военномедицинска академия, е в стабилно състояние. Това заяви за БНР завеждащият протокола на Светия Синод Емил Велинов.

С призив всички православни вярващи да се молят за здравето на патриарха се обърна Старозагорският митрополит Киприан и говорител на Синода. Молебен за здравето на Негово Светейшество беше отслужен в параклиса на Богословския факултет на Софийския университет.

В обръщение до медиите Старозагорския митрополит Киприян призова: "Във връзка с множеството журналистически запитвания относно състоянието на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, ви уведомяваме, че той наистина е хоспитализиран във Военно-медицинска академия-град София, с белодробно заболяване и призоваваме всички православни християни усърдно да се молим за здравето на Негово Светейшество, за неговото бързо възстановяване и оздравяване и изписване от болничното заведение".


БНР подкасти:

Вижте още
Новият началник бе представен официално

Нов началник в полицейското управление в Брезник

С нов началник е Районното полицейско управление в Брезник. Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за временно преназначен на поста е гл.инспектор Борислав Димитров. Предишният началник на управлението Мартин Тодоров е преназначен на длъжност във Второ Районно управление в Перник. Гл. инспектор Борислав Димитров е завършил..

публикувано на 01.03.24 в 14:23

Празник в XI-то ОУ „Христо Ботев“ Благоевград

Представителна изява по повод 3-ти март се състоя днес в XI-то ОУ „Христо Ботев“ Благоевград. В тържеството взеха участие  новосъздадените клубове по Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ на МОН.  В празника се включиха вокална група „Звънче“ с ръководител Катя Везенкова, Параден мажоретен състав с ръководители Даниела Велинова,..

публикувано на 01.03.24 в 14:05

Забавяне на инфлация в еврозоната

През февруари 2024 г. инфлацията в еврозоната се забави до 2,6% на годишна база от 2,8% през януари, но при осреднени прогнози за малко по-рязко отслабване до 2,5%, сочат предварителните данни на Евростат. На месечна база индексът на потребителските цени (CPI) се повиши през февруари с 0,6% спрямо предходния месец, когато се понижи с 0,4 на сто...

публикувано на 01.03.24 в 12:48
Методи Байкушев

Кметът Байкушев разпореди проверка на имуществото на „Биострой“

Със заповед на кмета на община Благоевград е сформирана работна група от експерти, която в рамките на месец да изготви доклад за притежаваното  от общинското предприятие „Биострой“ ЕООД недвижимо имущество.  Заповедта на градоначалника е издадена след направена проверка на наличната документация в общинска администрация и установения дефицит на..

публикувано на 01.03.24 в 12:40

Кандидатстването за саниране на жилища се удължава

Срокът за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“ е удължен до 17:00 часа на 28 март 2024 г., включително. Така се дава възможност сдружения на собственици, които по различни причини, включително административни, не са успели да кандидатстват за финансиране до момента, да го..

публикувано на 01.03.24 в 11:48

В Кюстендил отбелязват Деня на самодееца

Днес в кюстендилското читалище "Братство“ ще бъде отбелязан Денят на самодееца и на любителското художествено творчествое. 1-ви март е празник на българския талант, на българския дух, празник за всички, които отдават време и сили за запазването на българската традиция и култура, припомнят от ръководството на читалището. Културната програма ще започне..

публикувано на 01.03.24 в 10:57

Стартира конкурс по превенция на наркоманиите в Благоевград

Община Благоевград и Общинският съвет по наркотични вещества обявяват ученически конкурс по превенция на наркоманиите за учебната 2023/2024 година.  В него могат да вземат участие деца и младежи на възраст от 6 до 19 г.  „Моят любим национален герой“ е темата за деца от предучилищните групи и учениците от 1 до 4 клас.  „Човекът-свободен и..

публикувано на 01.03.24 в 10:12