Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората от радомирско сами ще номинират управниците си

Жителите на радомирските села сами да номинират управниците си. 

Това реши кметът на Радомир Кирил Стоев, въпреки че по закон кметските наместници се назначават от кмета на общината. 

Нестандартната си идея Стоев обясни с обещанието да бъде близо до хората и да се вслушва в гласа им, което е дал по време на предизборната кампания. 

За целта е изготвен график за срещи с населението в селата. 


На тях, наред с набелязването на проблемите, които ще посочат хората по места, ще бъдат предложени и кандидати за кметски наместници.

Първите срещи  на кмета бяха в селата Борнарево и Радибош. 

Следващата седмица срещите ще продължат в Кошарите, Бобораци и Негованци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожар край самоковското село Алино

Пожар в района на ДГС "Самоков" заплашва село Алино. Огънят пламва около 10 часа тази сутрин и бързо се разраства. Към момента са засегнати над 200 декара иглолистна гора и над 100 декара млади култури в близост до село Алено.  Над 20 души от ДГС "Самоков", противопожарни автомобили на ЮЗДП, общински служители и доброволци са на мястото и правят опит..

публикувано на 12.08.24 в 13:56

Полицаите в Кюстендил на мълчалив протест

Наличният състав на ОДМВР в Кюстендил се събра днес на мълчалив протест пред сградата на дирекцията. Причината за протеста е нежеланието на служителите министерството да бъде замесвано в предизборни кампании или с политически цели. Протестът продължи в рамките на половин час, между 12:00 и 12:30 часа. "Целта ни е да кажем, че МВР работи за България..

публикувано на 12.08.24 в 13:45
Снимката е илюстративна

Мъртва риба изплува в река Струма

ОДМВР – Перник се е самосезирала за замърсяването на река Струма и изплувала мъртва риба в района на град Земен. Започнато е досъдебно производство, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Извършен е оглед на района и са предприети действия за назначаване на съответните експертизи.  Установени са и се установяват длъжностни лица, които биха имали..

публикувано на 12.08.24 в 13:40

Пореден случай на домашно насилие в област Перник

Пореден случай на домашно насилие е регистриран в област Перник. Задържан за до 24 часа по Закона  за МВР е 37-годишен мъж от Трънско, който нанесъл побой над дъщеря си.  Битото 14-годишно момиче е с леки наранявания в областта на главата, горен крайник и гърба. То само подало сигнал в полицията срещу баща си. Уведомена е прокуратурата и работата по..

публикувано на 12.08.24 в 13:35

Мария Павлова би приела да остане служебен правосъден министър и в следващия кабинет

Служебният министър на правосъдието от правителството на Димитър Главчев, Мария Павлова, обяви при посещението си в Благоевград, че би останала на поста си, ако бъде поканен а и от новия служебен премиер. До няколко дни предстоят разговори с Горица Грънчарова – Кожарева, каза още министър Павлова. Тя присъства на откриването на новия офис..

публикувано на 12.08.24 в 13:24

Започна принудително премахване на сграда в Благоевград

Община Благоевград започна принудително премахване на незаконно построените сграда и открита тераса на бившето кафе „Акациите“ до моста на кооперативния пазар. Бившето кафене с тераса над коритото на р. Бистрица е построено преди повече от 30 години върху общински имот. Общината предприе премахване на обекта след отказа на собственика му в..

публикувано на 12.08.24 в 11:32

Максимумът на метеорния поток Персеиди за тази година е днес

Максимумът на метеорния поток Персеиди за тази година е днес. Той настъпва за България между 16 и 19 ч. Наблюдения на Персеидите можеха да се правят през изминалата нощ и също през предстоящата нощ. Традиционната препоръка на учените е визуалните и фотографски наблюдения на персеидите да се извършват от места, достатъчно отдалечени от светлините на..

публикувано на 12.08.24 в 11:19