Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормална е пътната обстановка в Кюстендилско, но има села без ток

Снимка: ЕРП Север

Нормално се осъществява движението в Кюстендилска област, няма усложнения на пътната обстановка. 

Снежна настилка има по пътя за ГКПП "Гюешево", но няма въведени ограничения, пътят се почиства. Сняг и дъжд в момента вали в района на Дупница.

Общо 33 машини на управлението са се включили от 04:30 часа сутринта да почистват и обезопасяват пътищата в района, казаха от Областното пътно управление.

Снежна покривка има и по високите части в областта - по пътя за Рилския манастир и Осоговската планина. 

Рано сутринта паднали клони по пътя Кюстендил-София са създавали проблеми на пътуващите, но проблемът е отстранен.

В резултат на продължителния дъжд, примесен с мокър сняг в условията на падащи температури, към 07:00 часа днес в Западна България има частични изключвания на електрозахранването главно в отдалечени високопланински райони, съобщиха от пресцентъра на ЕРМ Запад.

Мобилизирани са всички аварийни екипи на дружеството.  До момента няма информация за сериозни щети върху електроразпределителната мрежа в Западна България. 

Очаква се до обяд голяма част от авариите да бъдат отстранени, допълват от там.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Патриархът отслужи архиерейска вечерня в храм в Боровец

Радвам се, че след дълго време отново може да се служи в този прекрасен храм и да бъде място, което свидетелства за Бога, за неговата любов към всички човеци, за всички, които идват на това място. Това каза снощи Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в храма "Преображение Господне" в курортен комплекс "Боровец", където отслужи архиерейска..

публикувано на 06.08.24 в 09:21

Православната църква отбелязва Преображение Господне

С тържествени богослужения православната ни църква отбелязва Преображение Господне. Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос. Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред трима свои ученици. Врачанският митрополит Григорий: Господ Исус Христос се преобразява в слава пред трима..

публикувано на 06.08.24 в 09:05

Ново огнище на пожара в планината Славянка премина на наша територия

Ново огнище на големия пожар в гръцката част на планината Славянка премина на българска територия и разшири периметъра на огъня от наша страна.  Поредното прехвърляне на пожара в Гърция и на наша територия отвори нов периметър от около 1200 декара, на който тежки булдозери вече започнаха да правят широки просеки, за да ограничат разпространението на..

публикувано на 06.08.24 в 08:06

Облачно време на места с валежи

Днес облачността ще е променлива и на отделни места от запад на изток ще превали. По-значителна ще е облачността в следобедните часове над Източна България и планините и на повече места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в североизточните райони. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще се усили и..

публикувано на 06.08.24 в 07:36

Актуална информация към 19.00 часа за пожарите в област Благоевград

В планина Славянка - продължава активността на пожара от изток. На около 5 км е от село Голешево. Няма опасност за населението. Превантивно се прави допълнителна просека в близост до селото с верижен 50-тонен булдозер. От запад навлизат нови огнища от Гърция, което допълнително усложнява локализиранено на пожара. Утре продължава работата на..

публикувано на 05.08.24 в 19:18

Овладян е пожарът под връх Шаралия в Национален парк „Пирин“

Сигнал за пожар под връх Шаралия, на територията на Национален парк „Пирин“ е получен в 17:00 ч. на 3 август (събота) на телефоните на Дирекция "Национален парк Пирин". Незабавно към мястото се отправят двама паркови служители от парков участък „Синаница“ , които докладвт, че гори рядка борова гора и горска постилка по северозападния склон на връх..

публикувано на 05.08.24 в 18:38

Търсят спешно кръв за болен от Благоевград

Извънредна акция по доброволно кръводаряване срещу заплащане започна в Благоевград. Кръвта е необходима за  Венелин Николаев Николов, който е настанен в Болница Аджибадем Сити Клиник -  София. Болният е на 65 години и е от Благоевград. Желаещи могат да дадат кръв в Кръвен център-Благоевград утре сутринта. Може от всяка кръвна група...

публикувано на 05.08.24 в 17:11