Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 1 млн. лв. за санирането на училището в село Горно Краище

Кметът Радослав Ревански осигури пореден проект за община Белица. Днес в Държавния фонд "Земеделие" при зам.-изпълнителния директор Ива Иванова, Ревански подписа поредния успешен договор за общината. 

С настоящия проект ще бъде ремонтирано училището в село Горно Краище, което ще бъде едно от най-модерните в района.

"С мерките за енергийна ефективност, които ще бъдат на стойност близо 1 млн. лева ще постигнем целите, които са заложени в проекта", коментираха от общинската администрация в Белица. 
 

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Част от пернишки квартали са без топла вода

Част от пернишките квартали „Изток” и „Мошино” са без топла вода. Топлоподаването е спряно до 31 август заради годишен планов ремонт на топлопроводна магистрала Север. Засегнати от профилактиката са живущите в 59 многофамилни жилищни сгради, намиращи се на север от бул. „Ю. Гагарин”.  Без топла вода са също две детски градини, три училища, филиалът на..

публикувано на 13.08.24 в 12:18

Овладян е пожарът в община Невестино

На 90% е овладян пожарът в община Невестин. Остават още около 10 процента, тъй като горят стари дървени трупи, на труднодостъпно място и се гаси на ръка. По  данни на директора на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Кюстендил комисар, Светослав Георгиев,  до момента от пожара са засегнати около 500 дка смесена гора,..

публикувано на 13.08.24 в 11:42
Венцислав Алексов - регионален говорител на МВР в Перник

Акция "Да спасим пешеходец“ се проведе в Пернишко

62- ма пешеходци и 72- ма шофьори са глобени по време на акция „Да спасим пешеходец“, проведена в Пернишко в периода от 5 до 9 август, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР- Перник. Специализираната полицейска операция за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия с пешеходци, установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата от страна на..

публикувано на 13.08.24 в 11:36
Боряна Калейн с букета от министър Глушков.

Боряна Калейн: Още ми е трудно да осъзная какво направих

Олимпийската вицешампионка в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика на Игрите в Париж Боряна Калейн се завърна в София след полунощ. Заедно с нея бяха и останалите от тима - Стилияна Николова, грациите от ансамбъла Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, треньорите Марияна Памукова,..

публикувано на 13.08.24 в 11:26

Пръскат срещу хлебарки в Перник

В Перник започва поетапна обработка срещу хлебарки. Ще се работи през нощта, като ще бъдат третирани канализационните шахти в централната част на града. Екипите ще работят от 23.30 ч. на 14 август до 07.00ч. на 15 август и от 23.30ч. на 15 август до 07.00ч. на 16 август. Ще бъде използван препарат, одобрен от Министерството на здравеопазването. При..

публикувано на 13.08.24 в 11:16

В сутрешната прохлада: Поход по екопътека „Кръста“ в Благоевград

Благоевградчани от различни възрасти тази сутрин се включиха в инициативата „Активни в Благоевград“ – поход  под наименованието „Заедно до Кръста“. Любители на природата и активния начин на живот,  както и спортисти от боксов клуб „Тайсън“- Благоевград тръгнаха от площад  „Народни будители“ при Регионалния исторически музей  в поход по екопътека..

публикувано на 13.08.24 в 11:05

1556,10 лева е средномесечният осигурителен доход у нас

Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 1 юли 2023 до 30 юни 2024 г. е 1 556,10 лева, което е по-малко от средноосигурителния доход за май. Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през юли, посочват от НОИ. НСИ: Нарастване на..

публикувано на 13.08.24 в 10:19