Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският фармацевтичен съюз награди журналистката Лалка Радкова и Радио Благоевград

Журналистът Лалка Радкова от БНР - Радио Благоевград и директорът на Радиото на Югозапада, Рина Далева, получиха отличия и почетни грамоти от  ръководството на Българският фармацевтичен съюз. Съюзът даде висока оценка за работата на Лалка Радкова с ресор "Здравеопазване". Зам. председателят на Регионалната лекарска колегия в Благоевград, Константин Качулев, изтъкна ролята й относно обособяването на денонощна аптека в Благоевград. Наградата е за най-голям принос към фармацията в област Благоевград.

"Благодарение на колегата Лалка Радкова започнахме да си говорим с тогавашния кмет на Благоевград Илко Стоянов, който организира общинската администрация, имаше и воля сред фармацевтите. Сега достъп до денонощно обслужване имат и граждани от Кочериново, Симитли, Дупница, които ползват тази аптека", каза Константин Качулев. 

От своя страна Лалка Радкова благодари на Българският фармацевтичен съюз и на Регионалната фармацевтична колегия за отличието и подчерта, че то й е много ценно, защото го приема като отличие за нейната дългогодишна работа в посока Благоевград да има денонощна аптека.

Директорът на Радио Благоевград, Рина Далева, изтъкна ролята на обществената медия. "Тя не само отразява, образова и информира, но и посочва проблемите. Още по-ценно е, че не само ги посочва, но и съдейства за тяхното решаване"БНР подкасти:

Галерия

Вижте още

„Звезди в Радиото – 2024”

Представяме на вниманието Ви тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”, в който имате възможност да участвате. „Звезди в Радиото – 2024” на 30 и 31 март 2024 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела –..

публикувано на 14.02.24 в 10:30

С репортерска акция Радио Благоевград почете рождения ден на БНР

Жители и гости на областния център бяха зарадвани с подаръци - календари с логото на обществената медия.  Слушателите определят БНР като символ на началото, на традицията, която с времето се модернизира и в крак с времето отговаря на всички съвременни условия при наличието на конкуренция в медийното пространство.  БНР е доказало през годините, че е..

публикувано на 25.01.24 в 14:01

БНР чества 89 години от своето създаване

Днес Българското национално радио чества 89 години от създаването си. На 25-и януари 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис Трети за утвърждаване Наредба-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост.  Традиционно БНР ще отбележи рождения си ден с..

публикувано на 25.01.24 в 09:23

Благодарствено писмо до Радио Благоевград

Директорът на ДТ „Никола Вапцаров“ в Благоевград Маргарита Мачева изпрати благодарствено писмо до директора на Радио Благоевград Рина Далева. В него тя благодари за огромната подкрепа, която и е оказана през изминалата година. „Искрено се надяваме, че и за в бъдеще ще можем да разчитаме на съдействието Ви и на все така ефективното..

публикувано на 21.12.23 в 14:57

Приключи благотворителната инициатива „Подари време“

С концерт на ФГ „Бисери“ и ДЮФА “Пиринска китка” към  Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград приключи благотворителната инициатива на Неврокопската митрополия и Радио Благоевград под надслов „Подари време“. Тя бе организирана в навечерието на Рождество Христово и по повод 50-годишния юбилей на Радиото на Югозапада...

публикувано на 15.12.23 в 18:14

Споделяме с Вас „Споделеното с приятели“

"Споделено с приятели" – под това мото преминава тази юбилейна година за Радио Благоевград. И така усещаме официалните поздравителни адреси, които получавахме през целия ден на кулминацията на честванията – 11-ти декември. Освен от една от най-важните и значими институции в страната – Президентството - към нас с признание за авторитета, който..

публикувано на 12.12.23 в 14:25

50 години Радио Благоевград

С тържествен концерт-спектакъл Радио Благоевград отбеляза 50 години от създаването си. Вече половин век Радиото на Югозапада е фундамент – здрава и непоклатима основа, върху която стъпват и се развиват журналистиката, музиката, културата, образованието и технологиите, която възпитава и информира поколения слушатели. В проявата участваха..

публикувано на 12.12.23 в 11:36