Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пети ден продължава издирването на Ивана от Дупница

Снимка: БГНЕС

Пети ден продължава издирването на 17-годишната Ивана от Дупница. Има версия, че момичето не е на територията на общината. Създадена е връзка със съседните области, съобщиха от полицията.

Към момента са намерени само якето, раницата и мобилния телефон на момичето. Ивана ги е оставила при класната си ръководителка в четвъртък преди да изчезне.

На терена всеки ден в претърсването се включват над близо 200 полицаи, жандармерия, пожарникари, горски работници, планински спасители, доброволци.

Обходени са около 600-700 декара площи, местности. Има обекти, които са проверени по два три пъти. В полицията в Дупница работи оперативен щаб, ръководен от директора на Областната дирекция ст. комисар Венцислав Григоров.

От вчера кризисен щаб е сформиран в Общината.

В мрежата се коментира кой е сменил профилната снимка на Ивана във Facebook. Изказват се предположения, че това може да е самата тя, някой човек с нея или близък, нейните родители или дори полицаите.

"Предстои поредният напрегнат ден. Продължава издирването. Вчера имаше кризисен щаб, участваха представители на Държавната агенция за закрила на детето. Полицаите трябва да говорят кой е сменил снимката на Ивана", коментира кметът на Дупница Първан Дангов.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Възможностите за бъдещо сътрудничество обсъдиха в Перник

Възможностите за бъдещо сътрудничество между Община Перник и испански инвеститори и фирми са обсъждали на среща в Перник кметът Станислав Владимиров и търговско-икономическият съветник на Посолството на Испания у нас Хавиер Морал, съобщиха от общинския пресцентър. По време на срещата кметът е акцентирал на индивидуалното внимание, което общинската..

публикувано на 17.04.24 в 18:12

Изложбата „Царски венец“ бе открита в Регионалния исторически музей в Благоевград

Пътуващата изложба „Царски венец“, посветена на последния руски император Николай Втори, бе открита в една от залите на РИМ-Благоевград. Подготвена е от  творчески колектив „Утринна звезда“ – Бургас. Снимките, включени в изложбата, са правени преди повече от 100 години от дворцовия фотограф на императора, както и от членове на неговото семейство...

публикувано на 17.04.24 в 17:45

Нови възможности за подобряване на жизнената среда в общините

  Пет мащабни проекта от Благоевградска област ще се борят за финансиране чрез новия подход „Интегрирани териториални инвестиции“/ИТИ/, към Програмата „Региони в растеж“. Разработките са преминали първата фаза на одобрение и сега предстоят обществените обсъждания по места. Това е задължително условие преди следващия етап, уточняват от Областния..

публикувано на 17.04.24 в 15:32

Камион с „дублиран“ курс превозвана дървесина задържаха екипи на ЮЗДП

Задържането става при внезапна проверка на територията на ТП „ДГС Самоков“. В 13:30 часа е спрян камион, който е тръгнал от временен склад в 10:30 часа. При сравнение със снимката от фоторегистъра на ЮЗДП се вижда, че между нея и действително спряното за проверка превозно средство има разлика в натоварената дървесина (различни по дебелина и размер..

публикувано на 17.04.24 в 15:07

"Възраждане", БСП и ИТН внасят вот на недоверие към правителството

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че опозицията внася искане за вот на недоверие към служебното правителство, пише БНР. Под проекта на решение са се подписали 67 депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ".  Искането е мотивирано с "безпрецедентна политическа намеса", което води до съмнение дали ще може да организира "честни..

публикувано на 17.04.24 в 14:20

Любители на колоезденето на велошествие в Благоевград

На 27 април Благоевград събира любители на колоезденето във велошествие под надслов „Благоевград на две колела“. Старт на близо 9-километровата обиколка ще бъде даден точно в 10:00 часа на пл. „Георги Измирлиев“. Танцово музикална програма, подготвена от творчески състави в Благоевград, ще се погрижи за настроението на участниците и гостите..

публикувано на 17.04.24 в 14:07

Цветя за Ильо Войвода в Благоевград

Благоевград почете 126 години от смъртта на Ильо Войвода. Пред бюст-паметника му цветя положиха Станислав Кимчев, зам.-кмет по култура, спорт и туризъм на Община Благоевград, областният управител Мария Димова, представители на институции, общественици и граждани. В ритуала участие взеха и РК „Традиция“.

публикувано на 17.04.24 в 13:59