Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медали за талантите на „Юлен“

Два слалома за талантите в ски алпийските дисциплини бяха подготвени от домакините на тазгодишната купа „Пампорово“, която се проведе на 26 и 27 февруари в курортния комплекс. Над 150 състезатели от България, Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, Украйна, Турция, Кипър и Великобритания взеха участие в стартовете на международната ски федерация (FIS).

Състезателите от ски клуб „Юлен“ отново оставиха своя отпечатък в борбата за призовите места във всички възрастови групи.

В първия състезателен ден Лилия Хаджистоянова (Юлен) се изкачи на второ място сред 14-годишните момичета, Йордан Стойчев (Юлен) завърши трети в същата възрастова група при момчета. В групата до 16 години, Милуш Панчев (Юлен) също се представи впечатляващо, спечелвайки второ място сред момчетата.

На втория състезателен ден Лилия Хаджистоянова (Юлен) покори първото място в слалома за момичета до 14 години. Йордан Стойчев (Юлен) подобри своя резултат, като се класира на второ място в състезанието за момчета до 14 години, а Милуш Панчев (Юлен) доминираше в своята възрастова група, като спечели слалома при момчета до 16 години.

Наградите за победителите бяха връчени от вицепрезидента на Българска федерация ски, Георги Бобев, техническия делегат на състезанието Фатих Киячи, както и от треньорите и представителите на „Пампорово“ АД. Събитието не само отличи най-добрите скиори, но и създаде уникална атмосфера на спорт и приятелство, което остава незабравимо за всички участници.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В събота вечер „Това го могат само банскалии“

Концертът на легендарната Валя Балканска и талантливия гайдар Петър Янев беше истинско събитие, което докосна сърцата на всички присъстващи на концерта им в центъра на Банско. Вълшебните звуци на гайдата и въздействащият глас на Валя Балканска създадоха атмосфера, изпълнена с духа на българската традиция и красотата на народната музика. Публиката беше..

публикувано на 24.08.24 в 11:59

Фестивал на лютеницата в Логодаж

На 24 август традиционният фестивал на лютеницата ще завладее благоевградското село Логодаж. От 18.00 часа в двора на училището неповторимите логодажки баби ще демонстрират пред жители и гости къде се крие тайната в приготвянето на най-вкусната домашна лютеница. Посетителите ще имат възможност да дегустират от традиционната българска..

публикувано на 24.08.24 в 11:43

Четвърто издание на Парк фест "Пейка" на пернишката крепост

Четвъртото издание на Парк фест „Пейка” ще се проведе на пернишката крепост на 24 август. Наред с големия концерт, който по традиция е гвоздеят на фестивала, ще има спортни прояви, активности, насочени към здравната превенция, към екологията, уърк шопове и още много интересни забавления, съобщиха от община Перник. С фестивала се цели да се представи..

публикувано на 24.08.24 в 10:39

Набират доброволци за пожара под Черни връх в Рила

Продължава гасенето на пожара, който възникна вчера вечерта на около 2 300 метра надморска височина в Рила планина под Черни връх. Два екипа на пожарната и горски служители са се включили в гасенето на пожара тази сутрин. Това каза за Радио Благоевград говорителят на ОД на полицията в Кюстендил Катя Табачка. Засегната площ към момента е около 10..

публикувано на 24.08.24 в 10:25

До 38 градуса в съботния ден

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа слаб вятър от североизток.  Максималните температури ще са между 33° и 38°.

публикувано на 24.08.24 в 09:15

Пожар под Черни връх в Рила

Пожар пламна този следобед високо в планината над дупнишкото село Бистрица. Огънят е локализиран в района под черни връх, каза за РБ говорителят на ОДМВР в Кюстендил Катя Табачка. Пожарът е низов, за момента горят сухи треви и храсти. Теренът е трудно достъпен. На място има екипи  на пожарната и горски служители. 

публикувано на 23.08.24 в 18:34

До 26-и август неработещите зрелостници трябва да платят здравната си вноска за юли

До 26 август всички, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва да преведат здравноосигурителната си вноска за юли, съобщават от  Националната агенция за приходите (НАП) . Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение наесен и не са започнали работа,..

публикувано на 23.08.24 в 16:01