Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подмениха знамето на кръстовището край Зелен дол

В навечерието на Трети март по инициатива на областния управител на област Благоевград Мария Димова, служители на Областно пътно управление подмениха националния трибагреник на кръговото кръстовище край Зелен дол.

Областният управител създаде организация за подмяна на старото знаме, което имаше следи от накъсване в резултат на метеорологичните условия.

„Националното знаме е един от символите на българската държава, на нейната независимост и единството на българския народ. Грижата за символите на държавността е знак за принадлежност и респект към историческата памет“, отбеляза Мария Димова.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожар в района на връх Синаница в Пирин

Пожар гори в района на връх Синаница в Пирин планина. Той е възникнал в късния следобед. Директорът на НП Пирин, Росен Босненски. Утре сутринта служители на парка ще се отправят към мястото на инцидента. Местността е трудно достъпна, посочи кметът на община Сандански, Атанас Стоянов. Той потвърди първоначалната информация,че мълния е предизвикала пожара.

публикувано на 03.08.24 в 21:48

България отива на нови избори

България отива на поредни предсрочни избори. След продължила над 2 часа среща в парламента между представители на ИТН и ГЕРБ-СДС, стана ясно, че няма да бъде дадена подкрепа за кабинет с третия мандат.  По думите на депутата от ГЕРБ Деница Сачева, този парламент е фрагментиран, има 38 независими депутати, като това създава  риск за стабилността на..

публикувано на 03.08.24 в 15:01

Откриха заразени с чума животни близо до българо-гръцката граница

В Гърция откриха заразени с чума животни в района на Комотини, близо до границата с България. Атина забрани трансфера на овце и кози в страната. Случаите на чума по кози и овце се увеличават, съобщават санитарните власти. Положителни проби дадоха днес изследванията на животните в две животновъдни ферми до Комотини. Общо случаите в страната досега са..

публикувано на 03.08.24 в 14:13
Александър Джартов

В планините Славянка и Пирин ситуацията остава сложна

В граничната планина Славянка продължава да бъде тежка ситуацията, каза за Радио Благоевград главен комисар  Александър Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  "През последните 10 дни положихме много усилия за да изградим просеки, така че да спре пожарът да се разпространява. За съжаление вчера..

публикувано на 03.08.24 в 13:28

Овладян е пожарът в Малешевската планина

Хората от двете села, евакуирани  преди три дни, се връщат по домовете си, след като пожарът в планината е вече овладян.  „Пожарът в Малешевската планина не е действащ. Има още няколко огнища, които през следващите дни ще се следят“, каза областният управител Георги Динев. Ситуацията в Пирин планина над село Сенокос продължава да бъде..

публикувано на 03.08.24 в 12:42
Пожар в планината Славянка

Летателна техника на пожарите в планините Пирин и Славянка

Работим по всички пожари, съобщи тази сутрин директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград комисар Валентин Василев. Той посочи, че няма върхово горене и драстично разпространение на огъня.  Комисар Василев уточни, че има достатъчно екипи от цялата страна – общо 22 – на трите пожара...

публикувано на 03.08.24 в 10:29

Турнир по мини футбол започва в Земен

Турнир по мини футбол дава началото на едноседмичната програма, посветена на 50-годишнината от обявяването на Земен за град. Турнирът се организира под патронажа на кмета Михаил Златанов и със съдействието на ФК “Пирин” – Земен. Малки и големи фенове на най-обичания спорт в света ще имат възможност да премерят сили помежду си и да се борят за Купата на..

публикувано на 03.08.24 в 10:16