Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инспекция на вътрешната водопроводна мрежа в Перник

Снимка: Сн. Община Радомир

Кметът на Радомир Кирил Стоев е инспектирал на място строителните дейности по реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в ниската зона на града, съобщиха от общината. 

За нея са осигурени 2,1 млн. лева от капиталовата програма на общината.  

"Проблемът с водата и ежедневните аварии, е огромен. За съжаление той няма как да бъде решен изведнъж, но поетапно водопреносната мрежа ще бъде обновена”, коментира кметът. 

Кирил Стоев е проверил и хода на строителството около водопад Бучалото. 

Проектът предвижда конкретни дейности за облагородяване на пространството около него при запазване на основните комуникационни направления и зелени площи, трасиране на новите елементи и очертания на алейната мрежа, както и свързване на съществуващите входове към новопроектираната алейна мрежа. 

Строителството е на стойност 360 000 лв.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Слънчева неделя

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София - около 32°. В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°. По Черноморието..

публикувано на 11.08.24 в 09:14
с. Петрово пожарът в планината Славянка

Инж. Пламен Поюков: Наблюдаваме западния фронт заради пожара в Гърция от преди три дни

Ситуацията в планината Славянка на българска територия е спокойна. В района на източния фронт обстановката е под контрол, каза за Радио Благоевград инж. Пламен Поюков, директор на ДГС – Катунци. Западният фронт е под активно наблюдение заради пожарът, който преди три дни тръгна от Гърция, уточни инж. Поюков. Наблюдаваме новото запалване,..

публикувано на 11.08.24 в 09:01

Локализиран е пожарът край Бобошево

Пожарът в местността Околище край Бобошево е локализиран. При пожара горяха сухи треви и храсти край село Сопово. Засегнати от огъня са около 200 дка площ, каза говорителят на полицията в Кюстендил, Катя Табачка.  Огънят е засегнал частично помпената станция, съобщи кметът Стефан Тачев.  Заради високите температури и изсъхналите треви, пожарът се..

публикувано на 11.08.24 в 08:54

Пожарите в с. Лисия и гр. Бобошево са загасени

Пожарите, които избухнаха днес в благоевградското село Лисия и в местността Околоще край Бобошево са потушени.  Екип на ЮЗДП остава дежурен на терен в Лисия. Пожарът е обхванал 40 дка площ, 25 дка от тях общинска горска територия, предадоха от предприятието. "Пожарите са овладени благодарение на супер бързата реакция на прекрасните ни пожарникари и..

публикувано на 10.08.24 в 19:34

Грациите ни се разминаха с олимпийските медали

Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика не успя да спечели медал от Олимпийските игри в Париж. Родните грации бяха предпоследни след първата част на финала, след което се представиха страхотно при второто си съчетание, но това им стигна само за четвърта позиция в крайното класиране. Вчера възпитаничките на Весела Димитрова, в състав..

публикувано на 10.08.24 в 17:09
Снимка: БГНЕС

Инж. Калин Зашев: Пожарът в с.Лисия е локализиран

"На този етап пожарът в Лисия е локализиран. Засегнат е горски фонд и селкостопански фонд. Надяваме се, че няма да има разрастване на пожара впоследствие на вятър", заяви за Радио Благоевград инж. Калин Зашев, директор на ДГС "Благоевград", като допълни, че ще остане на място до пълното му потушаване. 

публикувано на 10.08.24 в 16:34

Пожар пламна край Бобошево

Голям пожар е възникнал днес в местността Околоще край Бобошево. Горят сухи треви и храсти, но пътят от Бобошево за магистрала "Струма" е затворен. Кметът на Бобошево Стефан Тачев апелира за по-голямо участие на доброволци, които да се включат в гасенето, за да бъде овладян пожарът по-бързо. Огънят е тръгнал малко преди 14:00 часа днес, край..

публикувано на 10.08.24 в 16:31