Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Благоевград посрещна млади таланти

Талантливите деца на Благоевград представиха своя пролетен концерт в голямото концертно студио на БНР-Радио Благоевград  под мотото „Първа пролет с цветята  на Благоевград“, след който бе открита и изложба с детски рисунки  в арт салона на на медията. 

В концерта се включиха деца от 8 школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. А от събитието, в което си партнираха медията ни  и преподавателите от центъра – многобройната публика видя много талант и красота. Изпълнения на цигулари, пианисти, китаристи, класически танци, народни песни, фолклорни групи – всичко това впечатли  родители, преподаватели и гости в най-хубавия сезон – пролетта, която за всички ни е ново начало и свързваме с  нови надежди. 


 „Пролетта е най-хубавия сезон – на нов живот, ново начало, сезонът на любовта. За нас е предизвикателство да направим концерт в голямото концертно студио на Радио Благоевград. С много старание и любов всички участници се подготвиха, избраха най-хубавото от своя репертоар, за да се представят пред гостите по най-добрия начин. Ние поднасяме китка пролетни цветя на вашите слушатели, на семействата им с пожелания за много пролетен аромат в домовете и в душите, да има много любов и усмивки не само през този сезон“ – каза за Радио  Благоевград Стоян Веселински, преподавател в студио „Публични изяви“ към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.


Водещата на концерта – четвъртокласничката Калия Терзийска каза, че „пролетта дава надежда и красота на всяко дете, кара ни да се усмихнем. Тази пролет искам да виждам зелени пътеки, да има много цветя и всяко дете да бъде щастливо. Дори едно малко цвете да му дарява щастие“.

В арт салона на Радио Благоевград бе открита и изложба на малчуганите от школите по изобразително изкуство. Многобройни рисунки на децата, в които блика радост и настроение. Детското въображение за пролетта е намерило превъплъщение в най-различни форми като цветя, птици, пеперуди – все любими сюжети на децата. Те са толкова пъстри, шарени и радостни, че веднага те грабват със своята уникалност.

Изключително красиви са паната, направени от вълна с тематични сюжети – красиви пролетни цветя, рози , които греят със своята пъстрота. Цялата тази красота децата създават под ръководството на Гергана Михова, преподавател по декоративно и приложно изкуство:

Всички, които дойдоха тази вечер  в голямото концертно студио и в арт салона на Радио Благоевград, се убедиха за пореден път колко талантливи са децата на Благоевград. Децата, които тепърва опознават света, гледат го с любопитство, даряват ни с нежност и искреност. 
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Споделено с приятели“ - от българската фолклорна съкровищница

БНР – Радио Благоевград и Българската музикална телевизия „Родина“ представят eдна съвместна творческа продукция, за да бъде споделена с Вас. На 16-ти април, от 18:00 часа, е началото на музикалния спектакъл „Споделено с приятели“.  В Концертно студио - Радио Благоевград, ви каним да се насладим на непреходни музикални изпълнения от българската..

публикувано на 15.04.24 в 12:53

Ясни са победителите в конкурса „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО - 2024”

Обявиха класирането на участниците в тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела – „Инструменталисти", "Фолклор" и "Популярна музика". Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ..

публикувано на 09.04.24 в 11:15

Стартира конкурсът "Звезди в радиото"

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград започна 13-тото издание на конкурса „Звезди в радиото“, организиран от БНР Радио Благоевград, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ Благоевград, със съдействието на Регионалното управление на образованието. Б лизо 60 деца от Югозапада ще имат възможност да представят своите изпълнения в категориите..

публикувано на 30.03.24 в 15:34

Ново признание за Радио Благоевград

Коалицията за живот без тютюнев дим връчи годишните си награди на най-отдадените и отговорни медии и приятели към нейната мисия и работа. За своята активна и обективна позиция, за професионализма в подкрепа на каузата за ограничаване на тютюнопушенето, Радио Благоевград е една от двете отличени медии . Другата е телевизия България он..

публикувано на 28.03.24 в 10:41

Земеделци и евродепутати обсъждаха бъдещето на бранша в Благоевград

Регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент се проведе в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Земеделските производители от региона представиха визията си и изискванията си към общата селскостопанска политика на ЕС. Стратегия за българското..

публикувано на 20.03.24 в 14:21

Дискусия с представители на земеделския бизнес

На 20 март (сряда) от 11:00 до 12:00 часа, в Голямото концертно студио на БНР Радио Благоевград ще се проведе регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент. По време на събитието ще се дискутират две основни теми: „С какво и как членството на..

публикувано на 19.03.24 в 11:56

„Звезди в Радиото – 2024”

Представяме на вниманието Ви тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”, в който имате възможност да участвате. „Звезди в Радиото – 2024” на 30 и 31 март 2024 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела –..

публикувано на 14.02.24 в 10:30