Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОИ обединява всички свои е-услуги в единен портал

Автор:

Националният осигурителен институт внедри Единен портал за електронни услуги. Той е достъпен през сайта на НОИ, като информация може да се ползва с всички основните средства за електронна идентификация - ПИК на НОИ, ПИК на НАП, както и с квалифициран електронен подпис. През новият портал ще се предоставят електронни административни и справочни услуги на общественото осигуряване.

Новата платформа консолидира цялата информация, като е интегрирана с централните системи "Е-автентикация" и системата за сигурно електронно връчване, поддържани от Министерство на електронното управление. Потребителите, които се идентифицират успешно през централната система "Е-автентикация", получават достъп и до така нареченото електронно осигурително досие и неговите компоненти. През новия портал ще се достъпват и уебприложенията за предоставяне на административни и справочни услуги, за парични обезщетения, помощи, пенсии и гарантирани вземания.

Към момента достъпът е през сайта на НОИ в рубриката "Електронни услуги и справки", като цялото съдържание на страницата засега остава непроменено, за да има плавен преход в обслужването. Впоследствие порталът ще замени изцяло тази потребителска секция на сайта на НОИ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Шестима души са задържани при полицейска акция в Перник

Шестима са задържани за установяване на съпричастност към извършени престъпления  при полицейска акция в Перник за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, пътната безопасност и спазване на Закона за гражданската регистрация.  Проверени са 48 автомобила, 287 лица /в това число 28 криминално проявени/ и 72 адреса. Съставени са 13..

публикувано на 12.07.24 в 16:06

Забраниха движението в част от пътя към хижа "Вихрен"

Със заповед на кмета на община Банско Стойчо Баненски се въвежда временна забрана за движение и паркиране на автомобили в част от четвъртокласен общински път № BLG1005 (II-19) гр. Банско - х. Вихрен от местност „Шилигарника” (първи паркинг) до хижа „Вихрен”. Забраната е в сила за периода от 12.07.2024 г. до 15.09.2024 г. и е валидна за часовия..

публикувано на 12.07.24 в 15:38

Над 300 мотора пристигнаха в Банско за Ridе On 2024

От 11 до 14 юли Банско е столицата на Harley Owners Group /H.O.G./– най-голямата в световен мащаб организация на мотоциклетисти, в която членуват повече от един милион души от над 100 страни по цял свят. H.O.G. Sofia Chapter и Harley-Davidson Sofia избраха Банско за провеждането на Ridе On 2024. Да се запознаят със забележителните природни..

публикувано на 12.07.24 в 15:24

Пожарът от Северна Македония настъпва към България

Пожарът от Република Северна Македония настъпва към България. Силният вятър доведе огъня до граничната бразда. 20 горски служители от ЮЗДП, както и служители от РС ПБЗН и доброволци за сега удържат огъня да не влезе у нас. От община Петрич е изпратен булдозер, който почиства пограничните пътища от растителност, за да не може огънят да премине през тях...

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Допълнителен електробус по линията до ски зона „Картала“

Община Благоевград пуска допълнителен електробус по новоразкритата междуселищна линия до ски зона „Картала“. Решението на общинското ръководство е продиктувано от големия интерес на жители и гости на областния център, които желаят да пътуват до живописната местност в Рила планина. Припомняме, че новата маршрутна линия влезе в сила от 28 юни...

публикувано на 12.07.24 в 14:50

Болницата в Кюстендил получи дарение

Работна среща между Община Кюстендил, Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ), Търговско-промишлената палата, и Тракийския университет се проведе в Кюстендил. След срещата кметът на Кюстендил Огнян Атанасов заяви, че пртньорите са постигнали добри резултати и предстои да се задълбочи сътрудничеството в сферата на образованието и обучението на..

публикувано на 12.07.24 в 14:23

Излезе първото класиране от приема за гимназии след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува първото класиране от приема за гимназии след 7. клас.  Проверката става в системата  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. След като бъдат обявени резултатите от класирането, учениците имат три дни да се запишат. Срокът за записване е от 15 до 17 юли, или от понеделник до..

публикувано на 12.07.24 в 14:09