Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11 в болница след удар на български круизен кораб в бетонна стена в Австрия

Автор:

11 души са в болница, след като български круизен кораб се е ударил в бетонна стена в град Ашах – Северна Австрия. Инцидентът е станал минути преди полунощ в петък срещу събота, съобщиха от местната полиция, цитирани от Ройтерс.

Корабът е плавал в река Дунав. Местните медии описват случилото се като "голям инцидент", последван от "мащабна спасителна акция". На борда на плавателния съд са били около 160 пътници. Той е пътувал от Бавария към австрийския град Линц, заяви говорител на полицията.

Повечето от пасажерите са били германски граждани, а екипажът е от България.

Корабът не е успял да маневрира в продължение от няколко минути и по неизвестна причина се е блъснал в бетонната стена на шлюз.

Не е ясно колко сериозни са нараняванията на 11-те души, транспортирани до болница. След инцидента корабът е успял да продължи.

Местни медии съобщават, че други шестима души са получили по-леки наранявания, които не изискват болнично лечение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Три тенора и... още нещо“ на благоевградската музикална сцена

Спектакъл на световно ниво ще представи на своята публика Камерна опера – Благоевград. В продукцията ще вземат участие трима изявени тенори, които могат да се видят на сцените на изявени световни музикални театри. Звездното събитие е на 26-и юни, от 19:00 часа, в залата на благоевградската опера. Това са Юрий Николов, Михаил Михайлов и..

публикувано на 24.06.24 в 16:46

Предстои четвъртото издание на "Хисарлъка Experience"

За четвърта поредна година, между 12 и 14 юли в Кюстендил ще се състои фестивалът  "Хисарлъка Experience". Събитието се организира традиционно край крепостта над град Кюстендил и е със свободен достъп. В програмата на фестивала са включени и изложби, концептуален базар за творци, многобройни занаятчийски работилници. Около старинната крепост за..

публикувано на 24.06.24 в 16:29

Обновяват пътната маркировка тип „зебра“ в Благоевград

Община Благоевград стартира поетапното подновяване на хоризонталната (надлъжна и напречна) пътна маркировка по улици и булеварди в областния център. Кметът Методи Байкушев възложи на фирмата изпълнител спешни действия по обновяване на маркировката на пешеходните пътеки около училищата. Дейностите започнаха в края на миналата седмица по бул. „Св...

публикувано на 24.06.24 в 15:33

Студенти и преподаватели от ЮЗУ обраха наградите на фолклорен фестивал

13-ото издание на Международния фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица 2024“ отново събра в Китен фолклорни таланти от целия свят, превръщайки морското градче в истинска сцена на традициите и културното наследство. В тазгодишното издание на фестивала взеха участие изпълнители от Северна Македония, Беларус, Молдова, Украйна, Индия и България, които..

публикувано на 24.06.24 в 15:29

С билков чай и еньовски венчета бе закрита лятната музейна школа в Благоевград

С концерт на състави към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград официално бе закрита лятната музейна школа. За трета поредна година краят на заниманията в музея се отбелязва на Еньовден, каза за Радио Благоевград главният уредник Райка Иванова. Децата пиха билков чай и бяха окичени с еньовски венчета.  Закриването..

публикувано на 24.06.24 в 15:03

Водосвет за здраве бе отслужен на мемориалния комплекс „Памет и вяра“

По традиция празникът С вети дух бе отбелязан с водосвет за здраве при 33-метровия кръст в мемориалния комплекс „Памет и вяра“ над Благоевград. Ритуалът бе организиран от община Благоевград. На него присъстваха председателят на Общинския съвет Радослав Тасков и Ася Иванова, заместник-кмет по административно-правно обслужване, обществени..

публикувано на 24.06.24 в 14:21

Свети Дух - ден на Македония и падналите за свободата ѝ

Представители на ВМРО, Регионалния исторически музей – Благоевград, регионалната структура на Национално дружество "Традиция" и благоевградския клон на Македонския научен институт почетоха паметта на падналите за свободата на Македония. Отец Петър Стефанов отслужи панихида пред мемориала на Делчевия род в двора на храма „Въведение Богородично“...

публикувано на 24.06.24 в 14:18