Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира конкурсът "Звезди в радиото"

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград започна 13-тото издание на конкурса „Звезди в радиото“, организиран от БНР Радио Благоевград, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ Благоевград, със съдействието на Регионалното управление на образованието. Близо 60 деца от Югозапада ще имат възможност да представят своите изпълнения в категориите „ИНСТРУМЕНТАЛИСТИ“, „ФОЛКЛОР“ и „ПОПУЛЯРНА МУЗИКА“. 

Ученици от 5 до 7 клас представиха днес своите изпълнения пред журито с председател д-р Валери Димчев и членове директорът на Радио Благоевград Рина Далева, директорът на НХГ "Св.Св. Кирил и Методий" Светлана Солачка, музикалният педагок Емануил Манолов и диригентът на Биг Бенд Благоевград Борис Янев. 

Емануил Манолов заяви, че това е един регионален конкурс с история, който със сигурност трябва да продължи да се развива.

"Много се радвам, че преди 13 години решихме да организираме такъв конкурс - първо само за децата от област Благоевград, сега вече го разширихме за цяла Югозападна България и се надявам някоя година да стане и национален, защото талантът няма граници", допълни директорът на Радио Благоевград Рина Далева.

Конкурсът ще продължи и през неделния ден, а журито пожела на участниците да бъдат спокойни на сцената и уверени в себе си. 

Всички, които са се явили ще получат и грамота за участие.

Класираните на първо, второ и трето място изпълнители в трите раздела ще получат дипломи и награди. Наградата за ПОБЕДИТЕЛ в разделите "Инструменталисти", "Фолклор" и "Популярна музика" е професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград, а финалистите ще бъдат обявени в едноседмичен срок след приключване на конкурса на сайта и в ефира на Радио Благоевград и на сайта на НХГ „Св. св. Кирил и Методий” /бивша Солунска/ Благоевград.

Вълнението на някои от участниците, които излязоха днес за първи път на голямата сцена и коментара на журито можете да чуете в прикачения звуков файл с репортаж от конкурса.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Споделено с приятели“ - от българската фолклорна съкровищница

БНР – Радио Благоевград и Българската музикална телевизия „Родина“ представят eдна съвместна творческа продукция, за да бъде споделена с Вас. На 16-ти април, от 18:00 часа, е началото на музикалния спектакъл „Споделено с приятели“.  В Концертно студио - Радио Благоевград, ви каним да се насладим на непреходни музикални изпълнения от българската..

публикувано на 15.04.24 в 12:53

Ясни са победителите в конкурса „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО - 2024”

Обявиха класирането на участниците в тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела – „Инструменталисти", "Фолклор" и "Популярна музика". Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ..

публикувано на 09.04.24 в 11:15

Ново признание за Радио Благоевград

Коалицията за живот без тютюнев дим връчи годишните си награди на най-отдадените и отговорни медии и приятели към нейната мисия и работа. За своята активна и обективна позиция, за професионализма в подкрепа на каузата за ограничаване на тютюнопушенето, Радио Благоевград е една от двете отличени медии . Другата е телевизия България он..

публикувано на 28.03.24 в 10:41

Радио Благоевград посрещна млади таланти

Талантливите деца на Благоевград представиха своя пролетен концерт в голямото концертно студио на БНР-Радио Благоевград   под мотото „Първа пролет с цветята  на Благоевград“, след който бе открита и изложба с детски рисунки  в арт салона на на медията.  В концерта се включиха деца от 8 школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата..

публикувано на 21.03.24 в 20:49

Земеделци и евродепутати обсъждаха бъдещето на бранша в Благоевград

Регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент се проведе в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Земеделските производители от региона представиха визията си и изискванията си към общата селскостопанска политика на ЕС. Стратегия за българското..

публикувано на 20.03.24 в 14:21

Дискусия с представители на земеделския бизнес

На 20 март (сряда) от 11:00 до 12:00 часа, в Голямото концертно студио на БНР Радио Благоевград ще се проведе регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент. По време на събитието ще се дискутират две основни теми: „С какво и как членството на..

публикувано на 19.03.24 в 11:56

„Звезди в Радиото – 2024”

Представяме на вниманието Ви тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”, в който имате възможност да участвате. „Звезди в Радиото – 2024” на 30 и 31 март 2024 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела –..

публикувано на 14.02.24 в 10:30