Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват контрабанда на канабис през ГКПП "Кулата"

Снимка: Апелативна прокуратура София

Окръжната прокуратура Благоевград внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С., привлечен в качеството на обвиняем по образувано досъдебно производство за контрабанда на наркотично вещество.  

Около 08,15 ч. на 30.03.2024 г. на входящо трасе на ГКПП "Кулата" служителите на Териториална дирекция Митница София, Митническо бюро Кулата, спрели за проверка товарна композиция – влекач и полуремарке, пътуваща от Испания.

При извършената рентгенова и впоследствие физическа проверка в товарното полуремарке били установени 14 кашона с вакуумирани полиетиленови пликове, съдържащи зелена тревиста маса. При тестването ѝ тя е реагирала положително за канабис.

Общото количество на предмета на престъплението е 108,27 килограма, като стойността му възлиза на 1 728 000 лева, съобщиха от Апелативната прокуратура – София.

Наркотичното вещество и превозното средство са иззети.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Георги Първанов в Благоевград: Отрицанието е най-лошият път в отношенията ни с РС Македония

Президентът на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов припомни, че в Благоевград е бил преди повече от 20 години на една подобна лекция във връзка със 100 години от Илинденско-Преображенското въстание. Той участва в дискусия на тема „Отношенията между България и Северна Македония - от общо историческо минало към общо бъдеще“ и изнесе лекция..

публикувано на 28.05.24 в 16:12

Въженият парк в Благоевград ще бъде с вход свободен на 1 юни

Въженият парк в Благоевград ще бъде с вход свободен за децата на 1 юни. Идеята на общинското ръководство е да предостави още една възможност за забавление на малчуганите в Деня на детето. Работното време на атракциона е от 11.00 до 18.00 ч., с почивка от 14.00 ч. до 14.30 ч. С цел да се осигури ред и да бъде гарантиран достъпът на всяко дете,..

публикувано на 28.05.24 в 15:39

Спасителна акция в Трънско

Бедстващи две денонощия туристки са били открити и спасени в Трънско, съобщиха от ОДМВР- Перник. Женитe, на възраст 64 и 72 години, са се изгубили в гората на село Филиповци, махала „Драговски камък“. В издирването им са се включили 20 души. Издирването е започнало след получен сигнал на тел. 112 снощи, малко преди 23.00 часа. Сигналът подали самите..

публикувано на 28.05.24 в 15:33

С научен форум в ЮЗУ: 105 години български кооперативи

Трудово-производителните кооперации и връзката им с регионите и местните власти. Това беше основната насока на разговорите, които се проведоха между представителите на образованието и бизнеса в Благоевград. Поводът за научния форум бе отбелязването на 105 години от създаването на Националния съюз на Трудово-производителните кооперации /ТПК/..

публикувано на 28.05.24 в 14:36

За Деня на парковете: Игри, филми и изложба пред музея в Благоевград

С екологични игри, презентации, филми и изложба бяха отбелязани Денят на НАТУРА 2000 и Денят на парковете в България пред Регионален исторически музей – Благоевград. „С празниците си напомняме за важните неща. Акцентът на днешния ден е насочен към децата, които трябва да знаят, че са част от тази система и че зависят от нея“, каза Таня..

публикувано на 28.05.24 в 14:17

Обучават членовете на секционните избирателни комисии в Перник

Започна обучението на членовете на СИК в област Перник. То се провежда по общини, като в най-голямата община - Перник обучението ще бъде в четири последователни дни - 30 и 31 май и 1 и 2 юни, съобщи Румяна Петрова, председател на РИК.  2080 души са ангажирани в секционните избирателни комисии в региона. Повечето от тях са участвали и в провеждането на..

публикувано на 28.05.24 в 13:33

"Информационно обслужване" е наела около 2000 души за изборите

След изборите 2 в 1 на 9-и юни фирмата "Информационно обслужване" ще обработи три пъти повече данни спрямо предходните парламентарни избори, за да може Централната избирателна комисия да обяви окончателните резултати. Двойно повече оператори ще боравят с данните, първо, в изчислителните пунктове в районните избирателни комисии, а после и в ЦИК, където..

публикувано на 28.05.24 в 13:29