Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гора изникна от детските ръчички покрай алеята за парк „Бачиново“

Деца от ДГ „Детелини“ в Благоевград засадиха фиданки покрай алеята за парк „Бачиново“. Седмицата на гората продължи и днес с редица инициативи.

„Децата са на 6 години и затова избрахме фиданки на тяхната възраст - аризонски кипарис, бреза и каталпа“, обясни Нина Марянска от ЮЗДП.

„Всеки ден работим с децата за опазването на природата“, каза и учителката от ДГ 3 „Детелини“ Георгиева.

Родителят Веселин Христов е категоричен, че е важен добрият пример и всеки сам е отговорен за опазването на природата.

30 служители на ДГС Блaгоевград се включиха в  почистване в района на мемориал „Кръста“ и реставриране на табелата към информационнния център.

Директорът инж. Калин Зашев обясни, че преди 11 години са поставени табелите и вече имат нужда от обновяване. 

Инж. Зашев смята, че възпитание и пример са необходими, иска хората да не замърсяват и да обичат природата.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Оранжев код за обилни валежи

Днес над страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи от дъжд, на повече места и по-интензивни в следобедните часове и привечер, като в Западна България количествата ще са значителни. Ще има гръмотевични бури и условия за градушки. През деня в Югоизточна България ще се задържи почти без валежи, но през нощта срещу четвъртък и..

публикувано на 17.04.24 в 05:37
Кметът на Благоевград Методи Байкушев

Кметът на община Благоевград представи социалните проекти в кв. "Струмско"

Още 19 социални проекти предвижда община Благоевград. Това стана ясно на срещата на кмета на община Благоевград, Методи Бйкушев, на среща с жители на кв. "Струмско". Благоевградчани, живеещи в жилищния комплекс, бяха разтревожени от появилите са в публичното прастранство информации, че ще се строят жилища за роми и бежанци. За Радио Благоевград кметът..

публикувано на 16.04.24 в 22:25

Музикалнен спектакъл „Споделено с приятели“ в концертното студио на Радио Благоевград

Радио Благоевград и ТВ Родина представиха тази вечер музикалния спектакъл „Споделено с приятели“. Съвместната инициатива се проведе в Концертно студио на Радио Благоевград и събра на едно място десетки любими изпълнители от Пиринския край.  Началото на концерта постави директорът на Радио Благоевград Рина Далева. Непреходни музикални изпълнения..

публикувано на 16.04.24 в 19:47

Изкуственият интелект в ЮЗУ

Подготвени ли сме за навлизането на изкуствения интелект в различни социални и икономически сфери от живота ни. Да се страхуваме ли от дигиталния свят и какво е предимството на високите технологии – това бяха част от темите, които разискваха студенти и преподаватели от Стопанския факултет на ЮЗУ. "Изкуственият интелект е все по-напредваща..

публикувано на 16.04.24 в 16:10

Министърът на земеделието е подал оставка

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, потвърдиха за "Хоризонт" от Министерския съвет.  Вътев беше един от четиримата министри на редовното правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които запазиха постовете си и в служебния кабинет.  Пребиваването му в министерството на земеделието до момента е свързано с редица законодателни инициативи, които..

публикувано на 16.04.24 в 16:06

Дни на иновациите в образованието в Благоевград

Дни на иновациите в образованието започнаха в Благоевград. Организатори на събитието са Центърът за творческо обучение и Община Благоевград.  Първият модул е насочен към директори и учители на детски градини от цялата област. Те ще бъдат запознати с актуална информация за новите технологии, методи и форми на преподаване. Семинарът в зала „22..

публикувано на 16.04.24 в 15:32

Кметът Методи Байкушев обяви 2 май за неучебен ден в Благоевград

Кметът на Благоевград Методи Байкушев издаде заповед, с която обяви 2 май 2024 г. за неучебен ден на територията на областния център.  Определеният за почивен ден се пада между 1 май, когато отбелязваме Ден на труда и 3 май, когато тази година според православния календар е Разпети петък.  По този начин учениците ще почиват шест дни (от 1 до 6 май,..

публикувано на 16.04.24 в 15:23