Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха нарколаборатория в брезнишко сeло

Нарколаборатория за отглеждане на марихуана е разкрита от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. Акцията е проведена вчера в брезнишкото сeло Видрица. 

Криминалистите претърсили къща и на втория етаж открили помещение, пригодено за отглеждане на марихуана. То било оборудвано с осветление, вентилация, напояване и други приспособления, необходими за отглеждането на наркотика. Задържани за до 24 часа по Закона за МВР са двама перничани – на 30 и 32 години, чиято съпричастност е в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ГЕРБ-СДС регистрира пълна листа в РИК-Благоевград

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в РИК-Благоевград листата с 22-ма  кандидати за народни представители за 1-ви Многомандатен избирателен район. Документите бяха внесени от областното ръководство на ГЕРБ и част от кандидатите. Водач на листата на отново е председателят на 49-о Народно събрание Росен Желязков. Втори е директорът на НОИ в Благоевград..

публикувано на 01.05.24 в 13:29

Над 100 изпълнители участват в конкурса „Гласове и мелодии от Пернишко”

Конкурс за традиционно песенно и музикално творчество „Гласове и мелодии от Пернишко” се провежда днес в Перник. Той се организира от читалище „Нови хоризонти 2009” и е в два раздела - народно пеене и инструментални изпълнения в категориите професионалисти, любители и учещи. Конкурсът се организира с финансовата подкрепа на Министерството на..

публикувано на 01.05.24 в 12:31

Велика сряда е

За православните християни днес е Велика сряда - третият ден от Страстната седмица. На този ден църквата възпоменава предателството на Юда Искариотски, който предава Исус Христос за 30 сребърника. Последната седмица на Великия пост църквата нарича Страстна седмица, защото тя е посветена на възпоменанията за последните дни от земния живот на..

публикувано на 01.05.24 в 11:25

Опашки на Кулата-Промахон

Интензивен е трафикът на граничния пункт "Кулата - Промахон" в първия от поредицата почивни дни. И в двете посоки към Гърция и към България повече са леките автомобили. В ранните сутрешни часове са се образували опашки от чакащи автомобили, но към момента преминаването е нормално. От "Гранична полиция" уточниха, че работят всички ленти и гишета за..

публикувано на 01.05.24 в 10:19

Облачно време на 1-ви май

Днес облачността ще бъде по-често значителна. На места, главно в източните и планинските райони, отново ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.  Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, малко по-високи в крайните югозападни райони

публикувано на 01.05.24 в 09:27

Обсъдиха възможностите за облекчаване на граничния контрол на ГКПП „Кулата – Промахон“

Директорът на „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов се срещна с главния полицейски инспектор за Северна Гърция генерал-лейтенант Христос Булумбасис на граничния контролно-пропускателен пункт „Промахон“. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Срещата е по инициатива на гл. комисар Златанов за обсъждане на възможности да се..

публикувано на 30.04.24 в 18:15

ГЕРБ-СДС регистрира листата си в Перник

ГЕРБ-СДС регистрира в Перник кандидатската си листа за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори. За втори пореден път неин водач е председателят на Младежи ГЕРБ Георг  Георгиев. Осем са кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС в 14-ти МИР-Перник. Христина Георгиева, която бе депутат в 45-то, 48-то и 49-то НС, отново е..

публикувано на 30.04.24 в 18:02